април 16, 2024

ГДБОП, СОБТ и прокурори изтарашиха ресторанта на Размиг Чакърян в “Драгалевци” при среднощна акция. В България ли е Ами?

https://kliuki.net/skandali/gdbop-sobt-i-prokurori-iztarashiha-restoranta-na-razmig-chakaryan-v-dragalevci-pri-srednoshtna-akciya-v-balgariya-li-e-ami-2/203850 Kliuki.net
ГДБОП, СОБТ и прокурори изтарашиха ресторанта на Размиг Чакърян в “Драгалевци” при среднощна акция. В България ли е Ами?

Околовръстното шосе и столичният кв. “Драгалевци” почерняха от качулки, а бронирани коли на СОБТ завардиха всички изходи на баровския квартал, предаде пръв сайтът “Афера”.  Операцията, която се провежда съвместно с отряда за борба с тероризма, ГДБОП и прокуратурата, е срещу Пепи Еврото и бившия бодигард на Къро - Размиг Чакърян - Ами.

 

ГДБОП, СОБТ и прокурори изтарашиха ресторанта на Размиг Чакърян в “Драгалевци” при среднощна акция. В България ли е Ами?

Акцията е изключително мащабна, като не включва само ресторанта на Ами – „Келари“ в столицата. Проверени са и в момента се проверят много адреси не само в София, но и в други градове на страната. Обект на тараш е бил и офиса на фирма „Евролаб“, свързана с лабораторията на „Капитан Андреево“.

 

Размиг Чакърян - Ами е човекът, който държи дружествата, иззели за частни цели ролята на държавата на Капитан Андреево. Дълги години той е бодигард и най-доверен човек на Къро. Преди това е заработвал като охрана в столичната дискотека “БИАД”, но Слави Бинев го изритва по обвинение, че е допуснал Георги Илиев да влезе в заведението. Красимир Каменов, който по онова време е сред най-приближените до боса на ВИС-2 се смилява над него и го прибира под крилото си, помагайки му от прост гавазин да израсне в йерархията до ключова фигура от ъндърграунда.

 

ГДБОП, СОБТ и прокурори изтарашиха ресторанта на Размиг Чакърян в “Драгалевци” при среднощна акция. В България ли е Ами? - Снимка 2

Приятелството им остава крепко докато Размиг не подхваща любовен роман с първата жена на Къро - Светлана Каменова. Ъндърграунд слухове редят как разстреляният в Южна Африка престъпен бос хваща благоверната си на калъп с Чакърян и това слага край както на брака му, така и на доверието помежду им. Любовната сага датира от 2009-а, година след заминаването на Къро за ЮАР. Много години двамата отричали да имат нещо по между си докато не се появи снимка на която са прегърнати и видимо щастливи.

Някои твърдят, че измяната поставя начало война помежду им, останала скрита за широката публика.

 

За зла беда преди това точно на Светлана Къро прехвърля голяма част от бизнесите и имотите си у нас за да не бъдат конфискувани от държавата. Така има̀нето му преминава в ръцете на Ами, който и до днес се разпорежда с фирмите и недвижимото имущество. Една от тези фирми е и “Омега 69”, собственост тогава на бившата жена на Красимир Каменов - Светлана. Именно под диктовката на Ами дружеството преминало в ръцете на един от подчинените на Размиг - Павел Петков, който бе нарочен за побоя над репортера на Нова ТВ Мария Милкова и оператора Огнян Пенев през 2017 г.

 

ГДБОП, СОБТ и прокурори изтарашиха ресторанта на Размиг Чакърян в “Драгалевци” при среднощна акция. В България ли е Ами? - Снимка 3

Размиг Керопе Чакърян е човекът, помогнал на издирвания като поръчител на убийството на Станка Марангозова Иво Масларов да избяга от България. Двамата се срещнали в столичното заведение “Келари”, няколко дни преди бягството на Масларов от страната при разкриването на убийството на бизнесдамата Станка Марангозова от декември 2019 г. Срещата между Иво Масларов и Размиг Чакърян е фотографирана.При акция на МВР и прокуратурата по случая бе заловена група за мокри поръчки, сред които и полковник от НСО. Поръчителят на убийството обаче успя да се измъкне.

 

Размиг Чакърян се движи с тежък ескорт от бронирани автомобили и охрана, която е по многобройна и тежко въоръжена от тази на президента.

Имението на Чакърян или Ами, както бил известен в подземния свят, се намира в Драгалевци и в непосредствена близост до гръцкия ресторант “Келари”, за който се твърди, че е негова собственост. Въпросният ресторант се използвал от Чакърян, за да прави тайните си срещи с хора от подземния свят и висши държавни служители. За срещата гостите пристигали в ресторанта като реални клиенти и влизали в бронираната му стая до камината в дъното на ресторанта. А самият Чакърян влизал във въпросната стая през таен тунел, свързващ къщата му със заведението. В подземния свят се говори, че под масите в заведението има и микрофони за записване на разговорите. Стъклата на къщата на въпросния “бизнесмен” също били бронирани, а по оградата течал ток. Многочислената му охрана обикаляла денонощно района около къщата, ресторанта и магазин “Фантастико”. Камерите охраняващи въпросното имение могат да бъдат забелязани още от колелото на околовръстния път.

 

Размиг Чакърян е и човекът, който държи под контрол и страх целия Свиленградски регион. Там той имал бизнеси, свързани с хазарт и безпроблемно преминаване на камиони със съмнителен товар през ГКПП Капитан Андреево.

 

Имало и още една следа която показва другото лице на “бизнесмена”. Къщата му в Драгалевци е в съседство с тази на бившата жена на Къро - Светлана Каменова. Деляла ги една ограда, на която има врата през която безпроблемно можели да се виждат без да се налага да излизат на улицата.

 

Именно контактите на Чакърян по границите били помогнали за безпроблемното заминаване на Масларов в Швейцария, а оттам го е прехвърлил чрез свои приближени към бивша съветска република.

 

Докато държавата се тресе от скандали, Размиг Чакърян необезпокоявано се разхождал между София и Свиленград с кортеж от бронирани лимузини за милиони и въпреки че има явни връзки с хора, които са издирвани от съд и прокуратура, продължава да дърпа конците както на законния, така и на незаконния си бизнес.