September 19, 2024

Гьонсуратлък! Как пиара на Джевдет Чакъров – Хабил Хабилов с 1500 лв. заплата отвори лукс салон на жена си и живее в баровския кв. “Кръстова вада”?

Пладнешки кражби от медийния бюджет на ДПС или рушвети за лобизъм напълниха сметката на провинциалиста от Разград?

https://kliuki.net/skandali/gyonsuratlak-kak-piara-na-dzhevdet-chakarov-habil-habilov-s-1500-lv-zaplata-otvori-luks-salon-na-zhena-si-i-zhivee-v-barovskiya-kv-krastova-vada-2/229252 Kliuki.net
Гьонсуратлък! Как пиара на Джевдет Чакъров – Хабил Хабилов с 1500 лв. заплата отвори лукс салон на жена си и живее в баровския кв. “Кръстова вада”?

“Който не влязъл в ДПС - той не си е оправил живота” - циничната фраза принадлежи на варненския дерибей Сали Табаков, но с пълна сила важи и за пиара на отцепниците Хабил Хабилов, заклеха се бившите му съученици от Разград и Варна.

 

Невзрачният на вид момък със зализан перчем и угодническа усмивка има всички данни да бие по гьонсуратлък “батко” си Джейхан Ибрямов и старите кримки Рамадан Аталай и Джевдет Чакъров. Макар да се разписва на 1500 лв. заплата в партийната ведомост, на стандарта му могат да завидят мнозина депутати.

Съпругата на Хабил например е горда притежателка на елитен салон за красота в столичния Студентски град, където глези академичните кокони с уреди последна дума на техниката. Лъскавото студио е кръстено на самата нея – Nevzer Yalchin Beauty Studio и е разположено върху впечатляваща квадратура. Вътре оборудването е “от пиле мляко” - последен клас лазерна епилация, лимфа преса, кавитация, G5 вибрационен уред за отслабване, EMC Тесла за скулптуриране на извивките, Фибродермс и Липодермс за извайване на фигурата като не броим изгъзиците за лице, коса и скалп. Без да сме душмани на оправната булка, само стойността на уредите възлиза на стотици хиляди левове и с подобен клас могат да се похвалят единствено утвърдени салони за естетика и красота.

 

Семейството от своя страна обитава просторен апартамент в елитния квартал “Кръстова вада”, на метри от Мол “Парадайс” и с разкошна гледка към Витоша. Цените там също си ги бива и двустайно жилище не пада под 180 бона в евро, наемите също хвърчат в небесата, а съседи на двойката са мастити баровци, вип държанки, скъпо платени мениджъри и ИТ-милионери.

 

Въпросът, който редовите депесапи си задават е откъде провинциален момък, който в никакъв случай не блести с особени професионални качества, а речта му е изпъстрена с турцизми и делиормански диалекти, може толкова да напредне в пиарската професия, че да живее като босфорски бей.

 

Една от версиите, които се ширят в парламентарните кулоари е, че Хабилов имал навика да “щипва” от медийните бюджети на ДПС. За незапознатите трябва да отбележим, че партийната пропаганда, особено по време на избори, струва доста пари, част от които се дават на телевизии, радиа и сайтове под масата. Стара и доста порочна практика гласи, че медийните босове имат навика да връщат (също под масата) като форма на благодарност сериозен процент от сумите на дребни чиновници от ранга на Хабил, които са им осигурили рекламен бюджет. Приличието изисква “връщанката” да не надхвърля 10-15% от сумата, но ако партийният пиар е достатъчно безочлив, би могъл да си поиска и 40%. Издателите, от своя страна, са доволни, че все пак някакви пари са влезли в касата им, и много не се пазарят. Особено ако партията е ДПС, редят колеги от бранша.

 

Още по-скандална хипотеза, която се разнася из медия шоповете твърди, че е имало случаи хора като Хабил Хабилов да си изкрънкат безплатни публикации във водещи издания, а след това да лъжат партийните си шефове, че главните редактори са поискали баснословни суми за материала.

 

И в двата случая ощетени остават журналистите и партийните централи, но за сметка на това нечии съпруги отварят луксозни салони с присвоената пара̀.

 

Не на последно място хора от структурите на ДПС не изключват Хабил да си е искал пари на ръка от дребни активисти за да им осигури разходка в парламента или среща с високопоставен депесар от ранга на Чакъров или Аталай.

 

Каквато и да е истината, загадка остава как невзрачен във всяко отношение, треторазряден партиен кадър успява с официална заплата от 1500 лв. да живее толкова на широко, докато събратята му по етнос се трепят по строежи и бъхтят на полето за да свържат двата края.

Източник: crimesbg.com