September 28, 2024

Гьонсуратлък! Вижте какви султански палати вдигнаха екскметът на Рудозем Румен Пехливанов и брат му Венцислав. Там са закопани откраднатите милиони от Европа (ВИДЕО)

Ултра лукс хотел издига снага до тузарските имения

https://kliuki.net/skandali/gyonsuratlak-vizhte-kakvi-sultanski-palati-vdignaha-ekskmetat-na-rudozem-rumen-pehlivanov-i-brat-mu-vencislav-tam-sa-zakopani-otkradnatite-milioni-ot-evropa-video-2/230941 Kliuki.net
Гьонсуратлък! Вижте какви султански палати вдигнаха екскметът на Рудозем Румен Пехливанов и брат му Венцислав. Там са закопани откраднатите милиони от Европа (ВИДЕО)

Поредният пример за дебелоочието на дерибеите, лоялни на Ахмед Доган, идва от екскмета на Рудозем Румен Пехливанов и брат му Венцислав, който е шеф на общинския съвет в града.

 

Двамата разбогатели на гърба на бедните си съграждани управници са горди притежатели на няколко тузарски имения в сърцето на Родопите. До палатите, достойни за руски олигарси издига снага и ултра лукс хотел. Там братя Пехливанови и най-доверените им аркадаши дават през вечер богати софри. Излишно е да казваме, че освен местни мафиоти и лица от ъндърграунда, строго охраняваната зона редовно подслонявала мадами с меко казано свободен нрав, даващи мило и драго за рахата на фрашканите с кеш патрони.

 

Къщите и прилежащите им дворове се простират върху няколко хиляди квадратни метра площ, за която са били изсечени стотици вековни борове и елхи, свидетелстват местни хора, участвали в строежа.

Всяка от хасиендите се издига на четири просторни етажа, с по минимум 20 стаи, където по думите на някои от гостите им имало от пиле мляко - гигантски спални, бани и лични спа комплекси със задължителния хамам, трапезарии и гостни с размерите на заседателни зали, без да броим персоналните гардеробни, фитнеса и стаите за развлечения, декорирани като истински бардаци с червени фенери.

 

Отвън визията е още по-впечатляваща и издържана в духа на старите възрожденски къщи. Истинско разточителство от възможно най-скъпите дялани камъни, масивна дървесина и безбожно луксозен мрамор, с който са постлани както вътрешния двор, така и залите във всеки един от дворците на бившия кмет и брат му.

 

За тучните зелени морави и композицията от туи отпред се грижела цяла армия от градинари, а частната гвардия от камериерки, готвачи, шофьори и дори масажисти била толкова внушителна, че ако целият персонал отиде да гласува, със сигурност ще може да вкара поне един общински съветник, цъкат с език местните хора, за които е непонятно как двама чиновника на държавна заплата са в състояние да натрупат такова има̀не.

 

Отговор дава доклад на Сметната палата, според който парите на община Рудозем са управлявани престъпно от Румен Пехливанов, на чийто дългогодишен кметски мандати би могъл да завиди дори монарх.

 

Казано на човешки език - стотиците милиони евро, които ЕС отпуска за изграждане на пътища, за земеделие, инфраструктура и заетост са потъвали в безсънните джобове на Румен и Венцислав Пехливанови и са се извъртали през обръчи от фирми, връщащи дебели комисионни в личните сметки на крадливите местни властници.

 

Одитният доклад, показващ колко е откраднал бившият управник и материалите към него бяха изпратени на прокуратурата при наличие на данни за престъпление още през 2016 г., но държавното обвинение до ден днешен се прави на приятно разсеяно за разпищоления дерибей Пехливанов и не по-малко крадливия му брат Венцислав.

 

От Палатата не съобщават подробности за естеството на констатациите си, защото законът им го забранява. Оповестяване на данни  може да има едва след приключване на наказателното производство, припомнят от институцията.

 

Одиторите обаче констатират нарушения при обществените поръчки, заради което докладите са изпратени и до директора на Агенцията за обществените поръчки.

 

Докладът за Рудозем и материалите към него са изпратени и на Агенцията за държавна финансова инспекция и на специализираните органи за превенция и борба с измамите и корупцията на Европейския съюз - Европейската служба за борба с измамите и Съвета за координация в борбата с правонарушенията, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз.

 

Да се надяваме, че докато родната прокуратура спи сладък сън, поне Лаура Кьовеши ще се заинтересува от фамилията Пехливанови и вместо в предизборни листи, съвсем скоро ще ги видим там, където им е мястото - в следствения арест.

Източник: crimesbg.com