май 18, 2024

Християн Гущеров иска да е депутат, за да се спаси от имотна измама

Прибират му всичко до месец

https://kliuki.net/skandali/hristiyan-gushterov-iska-da-e-deputat-za-da-se-spasi-ot-imotna-izmama-2/222675 Kliuki.net
Християн Гущеров иска да е депутат, за да се спаси от имотна измама

Мълвата носи, че не е изключено в скоро време плеймейтката Светлана Гущерова, по прякор Гонзовица, да стане депутатска съпруга, предвид факта, че Християн Гущеров е пристанал на партията на Радостин Василев – „Меч“ и дори присъствал като почетен делегат на учредителното събрание.

 

Делегати изпратиха и доказателство за височайшето присъствие – снимка, на която Гущеров, който ще е част от листите на формацията, е рамо до рамо с лидера Василев.  Присъствали на събранието активисти и членове на „Меч" издадоха, че категорично бизнесменът ще се състезава за парламента на вота на 9 юни, ала тепърва листите на формацията се попълват с още номинации.

 

Странната промяна на идеологическите виждания на бизнесмена и син на социалистическия благодетел Добромир Гущеров изненадала  част от присъстващите на форума, тъй като магнатът преди броени месеци бе втори в листата на ДПС за местните избори в столицата след водача на партията Таня Иванова. Провалът на политическата му кариера в Движението за права и свободи явно принудило съпруга на русата бомба да пристане на отцепилия се от две партии Василев и новата му формация, която според социолози ще събере едва около 1,5% на парламентарния вот. Това обаче означава, че формацията ще получи партийна субсидия, което също радвало Гущеров

Според делегати от Учредителния форум на „Меч“ обаче не парите, а кандидат-депутатският имунитет били по-важни за бизнесмена и баща на четири деца. По думите им в момента властите разследвали Гущеров заради съмнения за имотна измама, разкриват присъствалите на конференцията.

 

Мълвата носи, че Християн Гущеров се опитал да фалшифицира семейни документи за собственост, които били на неговата баба. Той бил измислил схема да продаде имотите на баба си без нейно знание, като впоследствие да обвини за това друго лице.

 

Бизнесменът се опитал да прокара сделката при нотариус Садифе Мехмедов, издадоха още членове на „Меч“. Схемата обаче не му се получила, тъй като именно нотариусът разкрил готвения опит за имотна измама и сигнализирал властите. Според хората на Радостин Василев именно поради тази причина бизнесменът ударно се нуждае от имунитет, а надеждите му да е част от листите за парламент на ДПС след участието му в местния вот се провалили и той пристанал с парите и обещанията си на Руди Гела, с уговорката срещу участието си в листата

на „Меч“ да получи и защита от закона. Въпреки надеждите му се очаква много скоро Гущеров да бъде извикан на разпит за схемаджийството си, разкриха още активисти на партията, подочули много неща на форума.

 

Междувременно издадоха, че координаторите на партията начело с Деян Петков се опитвали да попълват листите за вота по абсурден начин – със заявки по мейла от всички симпатизанти на партията в затворена чат-група в социалните мрежи. На мейл всеки, който им мерак за депутатско кресло, можел просто да изпрати биографията си и да послужи за пълнеж на листите, възмутени са част от първенците в партията.

Източник: Уикенд, crimesbg.com