юли 03, 2024

Истеричният шеф на „Билла“ – човек на Асен Василев, остава без чадър за безумията си

https://kliuki.net/skandali/isterichniyat-shef-na-billa-chovek-na-asen-vasilev-ostava-bez-chadar-za-bezumiyata-si-2/224855 Kliuki.net
Истеричният шеф на „Билла“ – човек на Асен Василев, остава без чадър за безумията си

Преди време някои медии публикуваха сигнали от служители на „Билла“, които са обезпокоени от новия си началник и от това, че е напът да заличи веригата. Стана ясно, че сравнително новият главен оперативен директор Валтер Волф е склонен към истерии, но и към бездействия, според сигнали до различни онлайн медии например.

Волф заема въпросната позицията от 1 май 2023 година, като само за година успя да вкара в тежък хаос австрийската компания, а служителите да напускат масово иначе престижната фирма.

 

“Днес в България цялата тази история няма никакво значение, защото компанията е буквално на колене. Валтер Волф всичко се обърна с главата надолу. Крещи на служителите, като много от тях вече напуснаха, а проблемът с доставките по различните филиали и магазин е повече от трагичен ”, разказва мениджър от веригата, помолил за анонимност.

 

Медийна проверка в няколко столични магазина на „Билла“ е установила, че казаното отговаря на истината: в магазина в “Сити център”, например, много от рафтовете са били напълно празни, като липсват дори най-основни продукти.

Според подчинените му, причината е лично в управлението на Волф: „Той е пълен истерик! Обижда хората и затова те напускат. На някои от жените пък си позволява да прави сексуални намеци, което пък от своя страна е напълно недопустимо”, потресено разказва служител на веригата.

 

Въпреки неразбориите и хаоса, Волф прибирал скандална заплата в размер на 90 хиляди месечно, ползва безплатна къща в „Бояна“, за която иначе месечният наем е 6000 евро, вози се в „Ауди“ L8 за над 300 000 лв. и ползва безлимитно гориво и представителни разходи. И най-грозното: ползвал служителките от администрацията като лична собственост и харем, споделят служители на ритейла. Видимо австрийското възпитание вече не е каквото го знаем и Валтер Волф е приел най-низките балкански навици.

 

Нека припомним още, че бившият шеф на „Билла“ Вигинтас Шапокас не беше съгласен с политиката на Асен Василев за контрол на стоките с висок фискален риск и набързо беше сменен с Валтер Волф, който буквално е напът да съсипе веригата на българския пазар.
Волф в средите на ритейл бизнеса се приема като човек на Асен Василев и „Промяната“. Смята се, че са полагали съвместни усилия да лансират „Билла“ по-добре на пазара в сравнение с “Фантастико”, “Лидл“ и “T-market” др., но видимо вместо „да изпишат вежди, са изболи очи“, т.е. „Билла“ става все по-непредпочитана верига спрямо останалите. Още с встъпването си в длъжност, Волф явно променя финансовата политика на веригата.
Десетки производители на български хранителни стоки започнаха да алармират, че не те са в основата на силно и постоянно завишаваните цени, а веригата, която им извива ръцете с огромни допълнителни такси. Естествено – измислени и въведени от финансиста от Хасково Асен Василев.

 

Публична тайна е, че за да стои стоката ти на рафтовете, трябва да платиш „входна такса”, както и да плащаш непрекъснато всевъзможни суми за участия в промоции, които са в размер на десетки хиляди левове, жалват се производители.

 

Видимо Волф обаче е напът да остане без покровителя си от „Промяната“, но репутацията на „Билла“ вече е силно накърнена.

Източник: mutrinews.com