юни 24, 2024

Иван Вазелина не успя да се измъкне

https://kliuki.net/skandali/ivan-vazelina-ne-uspya-da-se-izmakne/166587 Kliuki.net
Иван Вазелина не успя да се измъкне

Подготвял се да напусне страната, но…

Тази дни е бил арестуван прословутият съратник на Златомир Иванов, по-известен като Златко Баретата – Иван Балабанов-Вазелина.

Освен това стана ясно, че Софийският градски съд вече го е изпратил в килията. Запознати издават, че неочакваният развой на събитията се дължи на информацията, че Вазелина се готви да забегне в чужбина. Твърди се, че причина за готвеното от него бягство е рискът да бъде изпратен зад решетките с доста дълга присъда.

Иван Вазелина не успя да се измъкне

Иван Вазелина дори се бил снабдил с фалшив паспорт, изработен от скандален бивш полицейски служител с прякор Шилето. Казват, че този ветеран от мутренските години е снабдил двойния убиец Георги Семерджиев с фалшивата шофьорска книжка.

Мълвата носи, че отново той бил човекът, който е подменил талоните на над 20 луксозни возила, които Семерджиев, Вазелина и Христиан Петракиев са откраднали с измама от столична автокъща. След това те се хвалили, че имали изричното разрешение на Златко Баретата за тази далавера.

След като станало ясно, че съществува сериозен риск Вазелина да влезе в зандана, той се разбързал да се запаси със солидно количество документи, за да може да изчезне от страната. Страховете му определено са оправдани, предвид, че срещу него са в ход три дела и едното от тях най-вероятно ще приключи скоро.

До момента Иван Вазелина е осъждан 11 пъти и то за тежки криминални престъпления. Последната му изцепка, която дълго се коментира е от януари, миналата година. Тогава той заплаши с убийство и изби с незаконен пистолет зъбите на родител, чакащ детето си. всичко това се разигра пред очите на деца в училищен двор в Панагюрище.

Оказа се, че пострадалият Нешо Юруков е сред основните свидетели по един от съдебните процеси водени срещу Иван Вазелина.

И вместо да последва бърза присъда, делото за екшъна в училищния двор се прехвърля като горещ картоф между различните дирекции на МВР. Предполага се, че целта на това прехвърляне е да бъдат заличени следите за престъплението, извършено от Балабанов. В същото време свидетелите ще започнат да „забравят“ важни подробности по случая, тъй като ще бъдат притеснени за сигурността си.

Предвид факта, че Темида е снизходителна към Иван Вазелина, той в продължение на години си прави каквото си пожелае из цялата страна.

Сред най-драстичните му провинения е измамата, при която успя да измъкне повече от 30 хиляди лева от пенсионер и онкоболна жена.

Той преметнал хората по добре познатата схема за катастрофирал роднина. Иван Вазелина и сподвижника му и бодигард Петко Брадистилов – Пудко, отмъкват няколкото хиляди лева от инвалид.

Освен това Балабанов измъква и сумата от 40 хиляди евро от мъж като го заблуждава, че ще му продаде земеделска земя, която в действителност не притежава.

Казано с други думи – измамите са тясна специалност на рома от Оборище.

Всички, които са били преметнати от него, са били заплашвани, че ще си имат работа със столични босове от ранга на Златко Баретата, ако посмеят да се оплачат.

Плашат ги също с осъждания и като ръководител на наркогрупа Веско Жеков-Полицая и лежалия в зандана за убийство Георги Тодоров-Майната,

Въпреки заплахите, част от изгорелите все пак събират смелост и през миналата година се жалят в МВР. Така Балабанов се сдобива с две обвинения, а и е подсъдим по трето дело за измама в особено големи размери, по което го грози лишаване от свобода до 15 години.

Източник: Уикенд