април 17, 2024

Излязоха ли прави сметките на вдовицата на Удо Ланге?

Вдовицата ще прибере и лъвския пай от наследството му

https://kliuki.net/skandali/izlyazoha-li-pravi-smetkite-na-vdovicata-na-udo-lange/167223 Kliuki.net
Излязоха ли прави сметките на вдовицата на Удо Ланге?

Съпруга на убития в гаража си в тузарския комплекс „Делта хил“ в пернишкото село Кладница швейцарски бизнесмен Удо Ланге – нашенката Елизабет Ланге, е напът да се измъкне невредима от обвиненията за поръчителство на екзекуцията му. 

Както вече стана ясно, любовникът на 56-годишната блондинка – Борислав Панев, ликвидира съпруга й Удо Ланге в нощта на 11 август. Тя бе привлечена само като свидетел по делото за убийството, макар първоначално от прокуратурата в Перник да обявиха, че по всяка вероятност е поръчала смъртта му.

Още в края на месец август обаче обвиненията срещу Елизабет като съпричастна към убийството на швейцарския й съпруг са били свалени. Дори й е било разрешено да отпътува на предварително заявена и платена едноседмична ваканция в Тенерифе.

Именно липсата на обвинение срещу Елизабет Ланге породи мълвата в Перник, че е използвала старите си контакти с пернишкия прокурор Бисер Михайлов. Припомняме, че синът му Васил бе арестуван преди месеци след серия от побои над жители на Перник. 
Запознати издават, че е публична тайна в Перник, че допреди няколко години Елизабет Ланге поддържала интимни отношения с прокурора 

В този ред на мисли жителите на миньорския град се питат риторично дали пък той не е погледнал благосклонно към нея и милионите левове наследство, което тя ще получи.
За никого не е тайна, че именно вдовицата на Удо Ланге ще прибере лъвския пай от наследството му, което се оценява на поне 20 млн. лв. Поради това сред букета от версии за убийството на швейцарския милионер преобладаваше тази, че Елизабет е измислила план за убийството му, за да се домогне до неговите милиони. 

Предвид факта, че двамата имат брак, съгласно закона при смърт на единия от съпрузите, другият наследява половината от имуществото му и дели останалата половина с другите наследници. 
От първия си брак Удо Ланге има син Фабиан. От около 15 г. швейцарецът живеел и развивал успешен бизнес в България, след като се установил у нас след брака си с русокосата перничанка Елизабет.

Според показанията на Фабиан, дадени пред разследващите полицаи, убития швейцарец е възнамерявал да се разведе със съпругата си, тъй като знаел, че Елизабет му кръшка от поне 2 г. с арестувания за убийството му Борислав Панев. 57-годишния перничанин е работил във веригата хлебопекарни на Елизабет Ланге „Хлебарят Житко“.

Преди пет години швейцарецът и синът му Фабиан стартирали изграждането на модерна фабрика за силиконови изделия в Божурище. Първият подобен завод Удо Ланге продал на шведски консорциум през 2017 г., но тогава бизнесменът бил в съдружие със съпругата си Елизабет. Във втората фабрика в Божурище той не допуснал половинката си във фирмата. Заради това единствения начин перничанката да се домогне до собствеността в завода, оценяван на поне 20 милиона лева, е била да ликвидира мъжа си преди той да подаде молба за развод, предполага синът на убития бизнесмен.

Фабиан твърд, че в последната година преди убийството на баща му, Елизабет опитвала многократно да се намести в дружеството, управляващо завода. Удо Ланге обаче парирал всичките й опити. Фабиан дори подозирал, че Елизабет е планирала и неговото убийство, тъй като миналата есен някой отвъртял болтовете на предните гуми на мерцедеса му. Возилото било паркирано в гаража на баща му в „Делта хил“.
Въпреки, че Елизабет Ланге е била в къщата в „Делта хил“ на 11 август вечерта, когато мъжът й беше ликвидиран, тя ще участва в делото за екзекуцията му само като свидетел, но не и като обвиняем, което навежда на мисълта, че тук отново се чува шепотът на парите.

В такъв случай единствен обвиняем за смъртта на Ланге е Борислав Панев. Според разследващите, той ликвидирал швейцареца от ревност по любовницата си Елизабет. Удо Ланге бил причакан от Борислав в гаража си в „Делта хил“. Любовникът го повалил с удар с електрошок във врата

След като Удо припаднал, Борислав се качил на гърдите му, притискайки устата му с парцал, напоен с хлороформ. Според съдебната експертиза, именно хлороформът е причинил смъртта на 68-годишния бизнесмен. Както вече стана ясно, заключението на химикотоксилогична и съдебномедицинска експертизи причината за смъртта на бизнесмена е остра интоксикация с хлороформ. 

След като умъртвил Удо Ланге, любовникът много старателно заличил следите си. До този момент обаче криминалистите не са открили никаква следа от присъствието на перничанина в гаража на убития швейцарец. 
Липсват и ДНК следи, оставени от Борислав по трупа на Удо Ланге. 

Поради тази причина адвокатът на Панов настоява клиентът му да бъде пуснат на свобода, тъй като бил натопен от съпругата Елизабет за убийство.
След смъртта на мъжа си, Елизабет се шири сама в имението му в баровския комплекс „Делта хил“, което се оценява на над 3 млн. лв.
Източник: Уикенд
 

Излязоха ли прави сметките на вдовицата на Удо Ланге?