април 18, 2024

Измамникът Даниел Бачорски източва “Технополис” и “Метро” с фалшиви договори за почистване

Връща на мениджърите 40% от стойността на контракта. Трови клиентите с долнокачествени китайски препарати. Наема крадли от “Факултето”

https://kliuki.net/skandali/izmamnikat-daniel-bachorski-iztochva-tehnopolis-i-metro-s-falshivi-dogovori-za-pochistvane-4/198435 Kliuki.net
Измамникът Даниел Бачорски източва “Технополис” и “Метро” с фалшиви договори за почистване

Долнопробна схема за финансово източване на едни от най-големите търговски вериги “Метро” и “Технополис” е завъртял босът на почистващата фирма “Бонанза Бачорски”, разкриха запознати с далаверите му. Зад гърба на собствениците на магазините, измамникът Даниел Бачорски се уговарял с мениджърите да поеме хигиенизирането на търговските обекти и за благодарност им връщал под масата 40% от стойността на услугата. Така треторазрядните чиновници богатеели на гърба на шефовете си, но това бил най-малкият проблем. За да си избие парите, г-н Бачорски наемал без изрядни трудови договори мургави крадли с дебели досиета да въртят метли и прахосмукачки срещу жълти стотинки. Вместо да хигиенизира поверените му вериги с качествени препарати, той внасял полу легално отровни прахове и сапуни от Китай, злословят недоброжелателите му. Това обяснявало защо в “Метро” и “Технополис” зачестили алергиите сред персонала, а подовете и стените били видимо захабени.

 

За капак откакто “Бонанза Бачорски” поела чистенето в “Метро”, процентът на откраднати хранителни стоки скочил тройно. Служителите на веригата с основание подозирали, че мургавите хигиенистки ежедневно си пълнят джобовете с вафли, шоколади и салами, но мениджърите не давали да се каже лоша дума, тъй като Бачорски им пълнел гушите с тлъсти комисионни.

 

Според един от разследващите, с които нашият екип се срещна, в НАП и Главна инспекция по труда също отлежавали сигнали, че “Бонанза Бачорски” наема хора от малцинствата без документи, на половин ден или само с граждански контракти. Голяма част от договорите за почистване се сключвали в устна форма за да не бъдат облагани печалбите с данъци. Логично фирмата селектирала работната ръка сред най-ниските слоеве на циганското малцинство, които в голямата си част били изпечени крадли с досиета.

 

В публичното пространство от години се говори, че алчността на Даниел Бачорски му изиграла лоша шега. В желанието си да стане монополист на пазара за почистващи услуги, качеството му било под всякаква критика. Дори когато нямало проблем с кражбите, хигиената в поверените обекти била под всякаква критика, циганките шетали през пръсти за да имат време да покрият максимален брой адреси. Това важало особено за офисите и търговските площи, където контролът от страна на клиентите също бил силно занижен.

 

За сметка на некоректната си работа, приходите на “Бонанза Бачорски” били повече от завидни. Босът Даниел почти всяка седмица може да бъде засечен в луксозен хотел на екзотична дестинация. Заедно с втората си съпруга Атанаска посрещнали Никулден в баровска резиденция в Копенхаген, а само седмица преди това кичозната двойка качи в инстаграм фотоси от о-в Бали, и това при условие, че в началото на м. ноември двамата млади се бяха уединили край езерото Комо в Италия. Освен стандарт на дубайски шейх, Даниел Бачорски имал афинитет и към друга ориенталска по-рядка - многоженството. Грозните слухове разказват, че докато Атанаска била бременна с общия им наследник, Даниел бил щастливо женен за първата си съпруга Емилия Лозанова, и двамата отглеждали русокосата си дъщеричка. Въпреки, че към днешна дата той демонстрира моногамия и силна привързаност към втората си булка, първата била назначена за директор с 6-цифрена заплата в “Бонанза Бачорски” и де факто управлявала компаниите на бившия си мъж. Майката на първото му дете шофирала луксозен фирмен автомобил и не отстъпвала по скъпи глезотии на наследницата си. Това пораждало сплетни сред персонала, че Бачорски редовно се разписвал сексуално в креватите и на двете си жени, които изглеждат като сестри-близначки. Без да му пука от обвиненията в немарливост и джебчийство, Даниел нагло парадирал със скъпите си лимузини с надпис на задния капак: “Да си чистач не е срамно”. Съдейки по богатството му, очевидно е и доста доходно.

 

Очаквайте разследване как Даниел Бачорски тормози живущите в кв. Драгалевци, както и скандален запис как босът на “Бонанза Бачорски” изнудва свои клиенти.

Източник: crimesbg.com

Измамникът Даниел Бачорски източва “Технополис” и “Метро” с фалшиви договори за почистване

Измамникът Даниел Бачорски източва “Технополис” и “Метро” с фалшиви договори за почистване - Снимка 2

Измамникът Даниел Бачорски източва “Технополис” и “Метро” с фалшиви договори за почистване - Снимка 3

Измамникът Даниел Бачорски източва “Технополис” и “Метро” с фалшиви договори за почистване - Снимка 4

Измамникът Даниел Бачорски източва “Технополис” и “Метро” с фалшиви договори за почистване - Снимка 5

Измамникът Даниел Бачорски източва “Технополис” и “Метро” с фалшиви договори за почистване - Снимка 6

Измамникът Даниел Бачорски източва “Технополис” и “Метро” с фалшиви договори за почистване - Снимка 7