October 12, 2024

Киро и Асен се сриват на изборите?

В централата на ПП трескаво следят социологическите агенции

https://kliuki.net/skandali/kiro-i-asen-se-srivat-na-izborite-2/231842 Kliuki.net
Киро и Асен се сриват на изборите?

Истински ужас тресе десницата в лицето на „Продължаваме Промяната“ - „Демократична България заради предстоящия вот на 27 октомври. В централите на малката коалиция трескаво се следят социологически агенции, правят се вътрешни проучвания и всевъзможни изчисления за резултатите от изборите. Сриващият се рейтинг на десницата според едно от проучванията щял да я прати на четвърто място в подредбата на партиите след изборите. За това разкриват не от ПП, а от изолираните тъмносини на ген. Атанас Атанасов, наредени на задни места в листите.

 

Харвардската клика била в шок, че след вота може да е четвърта или дори пета политическа сила и да не успее да се дореди до получаването на проучвателен мандат от президента Румен Радев. Въпреки че стоплиха отношенията си с държавния глава, водачите Кирил Петков и Асен Василев били в ужас, че може да попаднат в задните редици на подредбата и да не могат да направят поредното „ала-бала“ с мандат от президента. Техни изчисления и проучвания сочели, че ГЕРБ има шанс да е първа сила, но не и да има прокламираните от лидера Бойко Борисов 80 депутати, а ако са на задни места, десните нямало как да извиват ръцете на Борисов за общо управление.

ПП-ДБ били притеснени и че нови формации като МЕЧ могат да попаднат в народното събрание и да ги изместят в съставянето на бъдеща коалиция, а те да бъдат изтикани в сенките. В централата на бул. „Драган Цанков“ 12 се тресели от притеснение за бъдещето на малката коалиция – хората на Христо Иванов и Надежда Йорданова също сметнали, че като нищо може да са четвърти след изборите, а втората и третата сила да са „Възраждане“ и „ДПС-Ново начало“. Трескаво се следели всякакви изказвания на социолози, а според някои активисти на партията отлив на гласове можело да има и заради вътрешнопартийните боричкания между десницата и „Промяната“.

 

Гневни избиратели на ДСБ и ДБ признаха, че са отвратени от неглижирането на хората им и щели дори да бойкотират изборите, като не отидат до урните на 27 октомври. „Коалицията ни е една пародия! Нас не ни зачитат за нищо и колегите от „Продължаваме Промяната“ забравиха, че именно наши кандидати получиха големи преференции ма миналите местни избори и реално ние ги вкарахме във властта. Без тях щяхме да сме по-добре и с повече одобрение от хората“, заявиха неофициално от актива на тъмносините.

 

Малката коалиция обаче е единна в тревогата си, че може да се срути на изборите и да не участва в нова сглобка, въпреки че това е амбиция именно на десните. От „Промяната“  се зарекли, че ако са на задна позиция, ще са част от опозицията в парламента – нещо, което било недопустимо за амбициите на десните.

Другото сигурно нещо е, че веднага след изборите партиите вече официално ще се разделят.

Източник: Уикенд, crimesbg.com