април 27, 2024

Княгиня Калина винаги е в епицентъра на скандала

Случката вкара нов лаф – вече не се казвало „натаралянках се“, а „накнягиних се“

https://kliuki.net/skandali/knyaginya-kalina-vinagi-e-v-epicentara-na-skandala/207936 Kliuki.net
Княгиня Калина винаги е в епицентъра на скандала

Ексцентрична, шармантна, винаги в епицентъра на клюките, граничещото със скандал поведение и същевременно царска особа, наследница на европейски монарх, ако и без корона.

Такава допреди броени дни бе Нейно Царско Височество Калина, княгиня Българска и херцогиня Саксонска (това е пълната й титла - 6.р.), докато не се превърна само в „скандална”.

 

Августейшата особа бе заловена пияна зад волана, а заради новоизлюпен закон колата й бе отнета от униформените, а прокуратурата й повдига обвинение. Доскоро шармантна и популярна княгинята и дъщеря на бившия премиер Симеон Сакскобургготски се превърна в повод за гняв в обществото заради факта, че е поредният човек седнал пиян зад волана. Само Господ, късметът и хотелска кашпа стоят зад щастливото обстоятелство, че княгинята не е предизвикала пътно произшествие с жертви или ранени Това обаче по никакъв начин не помогна на царска дъщеря да получи опрощението на нацията, след като ореолът й падна.

 

Гневът срещу нея се засили още повече, след като се оказа, че царската особа е вдигнала скандал на пристигналите на място полицаи, заплашвайки ги, че с едно обаждане ще се наложи да я пуснат, а след това хапвала на корем кисело мляко, за което се знае, че рязко намалява влиянието на алкохола, а за капак отказала и кръвна проба. Народът гневно скочи срещу княгинята и набързо се припомниха всички политически шашкънии на баща й, докато партията му НДСВ „оправяше” България.

 

Царското семейство замълча за инцидента с петото дете и единствена дъщеря на Симеон, ала съпругът на Калина – Антонио Хосе Муньос, познат като Китин, показа, че е постъпила правилно. Защото дозакопа съпругата си с нелепи бръщолевения как първоначално е изгубила кучето си и от мъка е пила чаша вино, но след инцидента, а впоследствие и пред испански медии превърна кучето в изгубен папагал, а княгинята го търсела край хотела, където отскочила да похапне, патриотично, разбира се български печени чушки.

 

Комичното обяснение допълнително нажежи гнева срещу царската дъщеря, която вече се говори, че е сътворила ново понятие в българския език. Вече не се казвало „натаралянках се“, а „накнягиних се“, хихикат зевзеци. Други пък се подиграват как ли е реагирал редовият служител на КАТ като му се е наложило да изпише в протокола „Сакскобургготска“, ала на Калина никак не й е смешно.

 

Княгиня Калина винаги е в епицентъра на скандала

Според близки на фамилията княгинята от години имала проблеми с алкохола. Тя пиела вино от обяд, като понякога количеството доближавало две бутилки на ден. Да шофира в нетрезво състояние пък се случвало доста често. Просто сега чак стана сакатлъкът и влезе в новините.

 

Доскоро царската щерка и съпругът й щастливо живееха във  „Врана” и „Царска Бистрица”, необезпокоявани от никого, а Калина бе известна и одумвана само заради външния вид на носа си, който стремително се свиваше през годините. Най-голямата клюка за нея бе дали е наподобила Майкъл Джексън заради пластична операция с лош край, заради злоупотреба с наркотици или заради болен зъб, който инфектирал и я превърнал в клонинг на Сфинкса в Египет.

 

Княгинята винаги е била скандална личност, одумвана не само заради ексцентричната си визия, носа си и странните тоалети с тюрбана и колко богата е станала след управлението на татко си като премиер, ала този път прекрачи границата. 

 

Всъщност мнозина се чудят какви ли санкции щеше да претърпи царската особа, ако испанската полиция я бе спипала в това състояние и с това поведение зад волана на кола, както и дали пътните власти в Рабат, Мароко, където дълго живя тя се впечатлят от заплахите й

 

Княгинята, въпреки че е „човек на някого”, както българите обичат да се изразяват, се оказа удобна за депутатите, тъй като се напи и седна зад волана на фона на един от най-безумните закони, създавани някога – возило на пийнал шофьор да се отнема, дори и без да е причинено ПТП с него. Така и стори самата Калина, която предаде автомобила си.

 

Княгинята е била не по-малко скандална в поведението си в Испания, където е родена през

 1972 година. Завършила артистична специалност в Лондон, Калина скандализира мадридската преса с изказването, че събира кости от животни за арт инсталациите си в дома си в Рабат. Младата жена не се свени да попадне в пресата като се появява на събитие с че напълно гола глава, а на въпроса защо е обръснала черепа си, изтърсва, че изгубила бас.

 

На 25-годишнината от смъртта на бащата на крал Хуан Карло пък царската дъщеря цъфна с черен тоалет, но украсен с крещящо оранжеви очила, а под тюрбана й се подаваха плитки. За камъните по веждите на Калина, тюрбаните и появата почти по сутиен на светско събитие медиите в Испания се умориха да пишат, ала тя не миряса. По думите й нейната личност нямало да робува на мода и марки, а ще се облича както й говори вътрешният глас. А той в това отношение направо крещи в ушите на царската наследница.

 

Дори на сватбата си – събитие, което превърна България в тема №1 на светските медии в цяла Европа, Калина не изневери на стила си – сватбената й рокля бе вдъхновена от родните шевици, а след бракосъчетанието херцогиня Саксонска я подари на Националния исторически музей.  Съпругът, за изненада на повечето българи, които зарадвани от джамбурето и 500-те гости, сякаш те самите женят роднина, се оказа мореплавател, 15 години по-голям от Калина.

Екзотичният, роден в Мароко Китин обаче е и бивш военен – командос от зелените барети на испанската армия, а след сватбата отведе половинката си в Рабат.

 

Въпреки това княгинята избра България, за да обяви, че двойката чака бебе и роди също в родината на баща си със секцио Симеон-Хасан « кръстен на дядо си, кадет Рилски, и на краля на Мароко. Момченцето бе кръстено отново по настояване на Калина в България в православната вяра, а след дълги лутания тя, съпругът и синът й решиха да се установят окончателно в родината на Сакскобургготски.

 

Мечтата на княгинята, преди да яхне мощното возило, което я изпрати в графата „разпни я“, бе да яхне жребец и да се състезава за България на конна олимпиада. Затова обаче царската щерка трябвало да има българско гражданство, което отиде да иска лично от премиера тогава Бойко Борисов и правосъдния министър Диана Ковачева. Калина дори бе заснета от премиерския антураж как двамата с Борисов обсъждат бъдещия й паспорт и поприще като ездач с националния флаг.

 

Такъв паспорт Калина поиска и за момченцето си, което вече от няколко години учи в Американския колеж. А заради изказването си, че мечтае да язди на олимпиада, щерката на Симеон II получи подарък - породист кон от царска поддръжничка.

Старозагорско. Калина обаче не пренебрегната родината на съпруга си – на марокански чай и сладкиши от Рабат, но с православна църковна служба, двойката отбеляза 20 години от сватбата си на 26 октомври миналата година.

 

За себе си Калина не говори много пред медиите, но признава, че обича спокойствието и ексцентричността, съчетани в едно.

Обожава да „спре и да помирише розите в парка „Врана“, но и да излезе с риза с пафти и перли на очите на светски събития. Никога не е говори за политика. С усмивка казва, че Китин научил първо на български думата „калина“ и я питал како означава. Той пък разказал защо се казва Китин – така на езика на сахравите се назовава „малчуган” и от дете му лепнали прякора.

 

Княгинята трудно говори пред родните медии, ала благодарение на Китин нацията научи, че принцесата не се оплаква от грахово зърно, а напротив – спяла в хамак в пустинята или направо на земята. „Тя е силна, много по-силна от повечето мъже, които познавам”, казва за нея съпругът й.

 

Е, вече Калина свалена от пиедестала на популярна и харесвана патриотка, царска особа, превърната в обикновен човек, престъпил закона и моралните норми, ще има повод да покаже дали наистина е толкова силна, колкото твърди Китин.

Източник: Уикенд