април 27, 2024

Колко струва животът на убитите полицаи според съда в Бургас?

4 години затвор и глоба за сирийските трафиканти

https://kliuki.net/skandali/kolko-struva-zhivotat-na-ubitite-policai-spored-sada-v-burgas/212490 Kliuki.net
Колко струва животът на убитите полицаи според съда в Бургас?

Бургаският съд потвърди и на втора инстанция присъдата на тримата сирийски граждани, обвинени в трафик на хора и убийството на полицаите в Бургас. Според магистратите най-тежката присъда е за Омар. А, който получава 4 години и 10 месеца затвор и глоба от 11 000 лева.

 

Миналата година август месец автобус, пълен с 47 мигранти от Иран, Сирия и Мароко, минава необезпокояван границата. По следите му тръгват органи на реда, които безуспешно го следват до град Бургас. Там на пост са двамата патрулиращи полицаи Атанас Градев и Йордан Илиев. Те решават да застанат на пътя на опитващите се да избягат трафиканти. Така се стига до инцидента, в който автобусът премазва полицейската кола, а двамата униформени загиват в изпълнение на служебния си дълг.

 

Адвокатите се опитаха да излъжат с цел по-лека мярка, изкарвайки шофьора непълнолетен. ДНК експертиза обаче доказа, че водачът е над 18 години. Другите подсъдими също получиха леки наказания. Абдулах е с 4 години затвор и глоба от 18 хиляди лева. На съучастника Ахмад е наложена санкция 1 година и 10 месеца лишаване от свобода.

 

В социалните мрежи заваляха и коментарите на спорното решение, а масата от хора го определят за срамно и се питат толкова ли струва човешкият живот на двама млади, изпълняващи служебния си дълг в полза на обществото.

 

Източник: gospodari.com