март 28, 2024

Лъсна истината за оръжието на Георги Семерджиев

https://kliuki.net/skandali/lasna-istinata-za-orazhieto-na-georgi-semerdzhiev/166545 Kliuki.net
Лъсна истината за оръжието на Георги Семерджиев

Никой от столичните шефове не пожелал да си сложи главата в торбата

Рецидивистът Георги Семерджиев се е въоръжил със законен боен пистолет „Макаров“, благодарение на мастит полицейски шеф още преди три години.

Фактът, че проваленият футболист разполага с полицейска стоп палка, полицейска лампа и законно огнестрелно оръжие лъсна след причинената от него кървава катастрофа, в която издъхнаха две невинни жени.

Лъсна истината за оръжието на Георги Семерджиев

Разрешителното на Георги Семерджиев за боен пистолет е подписано през 2019 г. от тогавашния полицейски шеф в Ботевград гл. инсп. Красимир Кирилов.

Към момента на подписване на разрешителното, рецидивистът не е имал право да разполага с бойно оръжие, тъй като вече е бил залавян с наркотици и съден като част от групата за търговия с дрога.

Освен това в досието му фигурирало и обвинението за манипулиране на резултати от футболни мачове от 2010 г., когато е било прекратено.

Всичко сочи, че Георги Семерджиев се е сдобил неправомерно с огнестрелното оръжие именно благодарение на гл. инсп. Красимир Кирилов.

По всяка вероятност проваленият футболист е бил въоръжен със законен пистолет по устно искане на ГДБОП с мотива, че е защитен свидетел на прокуратурата по дело за наркотици срещу бандата на Ради Ланеца и се е предполагал, че има риск за живота му.

Въпреки това обаче нито един от столичните началници не е пожелал да си сложи главата в торбата, подписвайки разрешително за оръжие на човек, който търгува с дрога.

Поради тази причина са опрели до тогавашния полицейски шеф в Ботевград, който да свърши мръсната работа.

Припомняме, че през тези дни се появи и твърдението, че Георги Семерджиев и организацията му са снабдявали с дрога депутати от ПП.

Слухът упорито се носи в кулоарите на Народното събрание.

Източник: Уикенд