април 17, 2024

Лъснаха кражбите на мебели "Виденов", босовете се измъкват по терлици от правосъдието

https://kliuki.net/skandali/lasnaha-krazhbite-na-mebeli-videnov-bosovete-se-izmakvat-po-terlici-ot-pravosadieto-2/197591 Kliuki.net
Лъснаха кражбите на мебели "Виденов", босовете се измъкват по терлици от правосъдието

Ексклузивни доказателства! Стотици жалби за нарушена интелектуална собственост заливат ежедневно страницата на некоректния търговец

 

Наглата кражба на авторски права от български и световни фотографи , извършена от мебели "Виденов" е на път да остане безнаказана, алармират потребители в социалните мрежи. След като медията ни първа съобщи за безочливото присвояване на чужд фотографски труд чрез онлайн игра с кадри от български природни забележителности, от фирмата с половин уста съобщават, че били избрали нови победители, а крадените кадри били "дисквалифицирани".

 

Закъснялата реакция идва на фона на предстоящи проверки от КЗК и КЗП, тъй като уж невинната игра нарушава ключови закони в правния мир и е в разрез с европейските норми за лоялна търговия.

 

Нещо повече - мебели "Виденов" близо месец крият от публиката потребителските жалби срещу фалшивия конкурс. Днес ние предоставяме ексклузивни кадри от оплакванията на клиенти и наблюдатели. Според тях снимката, спечелила първа награда е дело на прочут канадски фотограф, а втората е дело на Валентин Вълков, който заснема с дрон природния парк на Айтос.

 

Припомняме, че мебели "Виденов" организираха конкурс за най-оригинално авторско изображение на природна забележителност в България като част от кампания, промотираща интериор родно производство. Според съобщението на фирмата във фейсбук, победителите са били определени от специално ангажирани "артисти-колаборатори". Къде са гледали въпросните арт-партньори и защо са допуснали мебели "Виденов" да се гаврят с чужд труд, оставяме на компетентните органи.

Източник: crimesbg.com

Лъснаха кражбите на мебели "Виденов", босовете се измъкват по терлици от правосъдието

Лъснаха кражбите на мебели "Виденов", босовете се измъкват по терлици от правосъдието - Снимка 2

Лъснаха кражбите на мебели "Виденов", босовете се измъкват по терлици от правосъдието - Снимка 3

Лъснаха кражбите на мебели "Виденов", босовете се измъкват по терлици от правосъдието - Снимка 4