април 27, 2024

„Лаваца“ ли? Привържениците на ароматната напитка от уличните кафемашини пият всичко друго, но не и това

Тези устройства са изключително мръсни и бъкат от бактерии

https://kliuki.net/skandali/lavaca-li-privarzhenicite-na-aromatnata-napitka-ot-ulichnite-kafemashini-piyat-vsichko-drugo-no-ne-i-tova/214563 Kliuki.net
„Лаваца“ ли? Привържениците на ароматната напитка от уличните кафемашини пият всичко друго, но не и това

Със сигурност сте в дълбока заблуда, ако сте си помислили, че пиете истинска „Лаваца“ от кафемашините в хипермаркетите и по учрежденията. Макар новите устройства да имат отделно меню на различни варианти от ароматната ободрителна напитка, това е абсолютна измама. Лесно може да усетите, че кафето, течащо от машината е с долнопробен вкус, далеч от аромата на италианската марка.

 

Работници, поправящи устройствата в столичен хипермаркет разкрива, че автоматите се пълнят с долнопробни марки кафе от сорт „Робуста“, което се предлага за „Лаваца“. Те подчертават, че кафето, което тече в чашките, не струва и 20 стотинки.

„Лаваца“ ли? Привържениците на ароматната напитка от уличните кафемашини пият всичко друго, но не и това

„Лаваца“-та от повечето автомати струва лев и само човек, който не е голям кафеджия и не разбира, може да се излъже. Далеч обаче не това е най-страшното от готовото кафе. Проблемът е рядката хигиена на устройствата – не се мият редовно и поради тази причина течността, изливаща се в чашата ви, е пълна с бактерии.

 

Вероятно в нередки случаи усещате дъх на застояло, дори на мухъл не само при кафето, а и при шоколада, какаото, дори и чая. Хората, запознати с поддръжката на подобни кафе терминали издават, че те се почистват детайлно с препарати едва два пъти месечно, което е крайно недостатъчно.

 

Медиците пък категорично отхвърлят приема на такова застояло кафе и подчертават дебело, че то може да ви зарази с нещо сериозно и да се стигне до лечение с антибиотик. Тъй като кафемашините не могат да бъдат почистени детайлно, е нормално почти всички видове кафе да имат един и същ вкус, а чаят и млякото да са ужасяващи примеси.

 

Факт е, че е удобно да получите чаша ароматна напитка по-малко от минута, след като сте натиснали копчето, но, ако можете си го спестете, тъй като лекарствата са в пъти по-скъпи. Да не говорим, че често пъти автоматите гълтат стотинките, без изобщо да пуснат каквото и да било, или пък не връщат ресто.

 

В този ред на мисли, най-добре си поръчайте кафе от близкото кафене, бар или бистро, където ще дадете малко повече пари, но пък няма да пиете такъв боклук, който може дори да ви натрови, съветват добросъвестни търговци.

Източник: Уикенд