април 28, 2024

Лили Иванова била сексфурия на младини

Редица музиканти отиват в гроба от любовна мъка по Лили, давена в алкохол

https://kliuki.net/skandali/lili-ivanova-bila-seksfuriya-na-mladini/206827 Kliuki.net
Лили Иванова била сексфурия на младини

Рокаджията Ицо Петрофф е от хората, които познават Лили Иванова още от зората на кариерата й. Тези дни имал интересна среща с приятели, с които покрай раздумката стигнали и до състоянието и качеството на днешната българска музика. В един момент нещата опрели до естрадната прима, която веселяците наричат Мадам Ли.

 

Твърдят, че тя била особено щедра и купувала апаратура, обзавеждала студиа и по този начин в обятията й попаднали редица мачовци.

Всъщност истината е, че изпълнителката на „Детелини“ ника не е от свенливите, твърдят запознати. Още по времето на социализма, когато милиционерите следели изкъсо не само за битовите кражби, а и за моралното неразположение на гражданите на народната република, Лили макар и удобно задомена за Янчо Таков, хвърляла похотливи погледи към засукани мъжкари. Освен това поведението й било изключително разкрепостено. Едва ли е трудно да се досетите, че така винаги успявала да омотае в любовните си мрежи по някой и друг арт наивник.

 

Лили Иванова била сексфурия на младини

Музикантът Иван Лазов – Вантера, е сред изгорелите покрай любовта си към Мадам Ли. През 1974 г. той хлътнал по нея до уши. От уста на уста (буквално и преносно), се носели легенди за мъжкото му достойнство. Отначало новоизлюпената двойка пазела връзката си в тайна, тъй като певицата не искала да разваля удобния си брак с Янчо Таков, защото именно благодарение на него концертите й били нескончаеми не само в страната, а и зад граница.

 

В един момент обаче, съвсем очаквано, нещата загрубели. Иван хлътнал по Мадам ли по време на едно от турнетата й в провинцията, а свидетели разкриват, че двойката се любила за пръв път в хотел в Казанлък. Лиленце-Пиленце стенела и охкала толкоз силно, че настанените в съседните стаи не мигнали цяла нощ. Нещо повече – те даже подали оплакване от сладострастните стонове.

 

Любовната афера траела малко повече от месец, защото звездата на българската естрада хвърлила любовна мрежа и на колегата си Личо Стоунса. Имало дори моменти, в които Янчо Таков, Иван Лазов и Стоунса се редували, без дори да подозират, че са баджанаци.

Мистерията се разплела една вечер по време на гастрол във Варна. В късните часове на нощта хотелът бил огласен от здрава мъжка караница, в която главни герои били Янчо Таков, брат му Васил Таков и въпросният любовник Вантера. Иван Лазов молил със сълзи на очи братята Такови да го оставят на мира и да обяснят на Лили, че тя е всичко за него и той не би могъл да живее без нея. На следващия ден всички говорили за случката, но никой не смел да се изцепи гласно заради отрочетата на Пеко Таков.

 

Лили оставила без коментар ситуацията, защото вече била подсигурена с нов любовник – влюбеният във водката китарист Личо. Интересното било, че всички приятели на певицата били хора с възможности. Вантера разполагал също с големи материални възможности. Баща му бил генерал-полковник и заемал важен пост във висшите етажи на властта. Майка му била под пагон и имала десетки подчинени, които треперели само при появата й. Семейството на Лазов

разполагало с няколко обширни апартамента на пъпа на София и вила в престижния квартал „Бояна”. След идването на демокрацията през 1989 г. печално влюбеният мъж наследил и магазини, но вече се бил пропил от любов по естрадната икона. Връзката с високите градуси и слабостта му към чашката били денонощни и в крайна сметка коствали живота му.

 

Безнадеждното пропиване След връзка с Лили Иванова се забелязвало и при други мъже. Китаристът Личо Стоунса бил на седмото небе от щастие, че популярната изпълнителка му обръща внимание и го дарява с ласки. Веднъж, докато тя била на турне, той така се напил с водка, че остригал любимата и болонка Тото. Това сложило точка на отношенията им. Мадам Ли била категорична, че Стоунса няма повече място в живота й и му била шута. Асен Гаргов и Чочо Владовски имали неговата нелека съдба и след Лили не, виждали смисъл да продължават с кариерата си напред.

 

Певицата била болезнена кариеристка. Искала да бъде №1 и не пестяла нито средства, нито начини за това. Още преди да подпише с Янчо Таков през 1972 г., тя дружала с певици, които имали съпрузи от влиятелни политически семейства. Влязла под кожата на композитори като Йосиф Цанков, Тончо Русев, Ангел Заберски. Веднъж дори набила певицата Ася Казасян пред очите на Вили Рей, която тогава се подвизавала на сцената като Виолета Миливоевич, съпруга на югозвездата Зоран Миливоевич. Повод за шамарите била песен на английски, която Лили не можела да изпее, защото не знаела езика, но Ася се справяла отлично…

 

Пианистът Здравко Радоев, който открил звездния потенциал на Лили, бил като омагьосан от гласа й. Когато я чул за първи път, бил на турне с Леа Иванова. Дарбата й го впечатлила до там, че решил да приключи с Леа и да се посвети не само музикално, но и любовно на Лили. С негова помощ певицата направила пробив на българска сцена с шведската група „Северните тигри“, което било почти революция в тогавашната българска музика. Докато са във връзка, Радоев я запознава с прочутия цигулар, пианист и композитор Иван Пеев, ръководител на оркестър „6+1“. Той за разлика от Здравко не се поколебал и бързо й предложил брак.

 

Щастливата младоженка продължава шеметната си кариера, като към семейното ложе прибавя нови и нови играчи – нещо, което никак не се нравело на Иван Пеев и бракът претърпява фиаско.

„Лили без мъж не може и никога не е могла“, така коментирали ситуацията в музикалната гилдия, жалейки за Асен Гаргов, който като повечето си баджанаци бил употребен и изоставен. Списъкът с имената на Лилините любовници нямал край, но едно било сигурно – 80% от тях завършили зле.

 

Мадам Ли бързо забравила Вантера, а плейбоят Янчо, знаейки за предишната й любов, го обиждал и тормозел, като го карал да му лъска обувките.

Естествено Вантера изживял трагично неловкото си положение, пропил се и не след дълго починал.

Фейсбук приятелката на озвучителя Здравко Харалампиев с псевдонима Бялото Ленче му споделяла, че нейни приятели коментирали звездата, че била същинска сексуална маниачка. Купувала апаратури, правила звукозаписни студиа и ги подарявала. Така мераклиите стават доста – Здравко Радоев, Ванко Пеев, Янчо Таков, Вантера, Гаргата, Личо Стоунса, Чочо Владовски и ред неизвестни мераклии, казва рокаджията легенда Ицо Петрофф.

 

В прашния тефтер на Лили фигурирал и изпълнителят на „Заблеяло ми агънце“ Борис Машалов, любимец на червения сатрап Тодор Живков. Той потърсил подкрепата на другарите на ЦК на БКП, за да популяризират „другарката Иванова“. Направил пътека до Комитета по култура, за да трасира пътя на любимата си. Народният певец и носител на няколко ордена имал привилегията да говори по петолъчката с важни другари, а такова обаждане винаги имало силата на нареждане от високо ниво.

 

Така Лили Иванова набързо прекратила уроците при пианиста Евгени Комаров, който й преподавал руски романси, макар тя да не ги харесвала, защото искала да е българската Рита Павоне. Мечтата й се сбъднала благодарение на Машалов, но година след аферата им – през 1962 г., той се пренесъл в отвъдното.

Източник: Уикенд