април 28, 2024

„Майбах“ на Вальо Златев развозва напред-назад Николина Ангелкова

Бившият туристически министър седна в лимузина на олигарха за 500 бона

https://kliuki.net/skandali/maybah-na-valyo-zlatev-razvozva-napred-nazad-nikolina-angelkova-2/215203 Kliuki.net
„Майбах“ на Вальо Златев развозва напред-назад Николина Ангелкова

По всичко личи, че бившият туристически министър Николина Ангелкова, е посипана със златен дъжд от новия си бизнес партньор – доскорошният бос на „Лукойл“ за България и настоящ туристически магнат Валентин Златев.

 

Освен огромната заплата от 30 000 лева, която ще прибира Ангелкова като част от Съвета на директорите в туристическото дружество на Златев „Тера Уей“, властната дама от Крумовград е получила и служебна лимузина „Мерцедес Майбах“ от правешкия олигарх, с която гордо се разхожда из София. Преди броени дни Ангелкова смая доскорошните си подчинени в Министерството на туризма, след като се появи с тузарската лимузина на стойност над 500 000 лева на церемонията на осмите годишни награди, раздавани от ведомството, в 5-звездния хотел „Шератон“ в центъра на София.

 

Запознати потвърдиха, че през последния месец Ангелкова е засичана многократно да се вози в баровското возило, което й било предоставено за ползване заедно с личен шофьор от Вальо Златев. Някои дори твърдят, че Николина Ангелкова е миноритарен съдружник на доскорошния шеф на „Лукойл“ в новостроящия се 5-звезден хотел в Танзания Kempinski Longoza Lodge в Националния парк Серенгети. Строежът на хотела в Танзания стартира преди няколко месеца, като според | официалната информация инвестицията, която ще направи Валентин Златев, е в размер на 72 млн. долара. Хотелът се намира в Тарангире в Северна Танзания, където са езерото Маняра и парковете за диви животни Нгоронгоро и Серенгети.

 

Инвестиционният проект предвижда изграждането на 75 стаи и апартаменти и 12 частни вили с три спални, като очакванията са хотелът да бъде завършен изяло в края на 2024 г. и да започне да приема богати сафари любители от началото на 2025 г.

 

„Майбах“ на Вальо Златев развозва напред-назад Николина Ангелкова

Николина Ангелкова стана официално част от управата на туристическата империя на Валентин Златев на 17 ноември т.г., когато беше вписана в Съвета на директорите на „Тера Уей Инвестмънт Груп“. Компанията е собственик на хотелите на бившия шеф на „Лукойл“ за България, а активите на дружеството възлизат на над 160 млн.

 лв. Компанията управлява общо 7 хотела - пет в Слънчев бряг и Обзор, един в Правец и

 5-звездния в центъра на София „Хаят Риджънси“, изграден върху мястото на бившия хотел „Сердика“.

 

Смущаваща  подробност около  назначението на Ангелкова в директорския борд на туристическата империя на Валентин Златев е обстоятелството, че в качеството си на министър на туризма през пролетта на 2018 г. тя е подписала договор за отдаване на концесия на морския плаж Свети Влас на „Тера тур Сървиз“, а освен това е категоризирала два от морските хотели на Валентин Златев, заобикаляйки куп административни процедури.

 

Докато беше министър на туризма, Николина Ангелкова се прочу със скъпия си и луксозен вкус, демонстриран чрез дизайнерските тоалети и дамски чанти, с които се появяваше на официални събития. През 2017 и 2018 г. Ангелкова стигна до Холивуд, като присъстваше на две поредни церемонии по връчването на филмовите награди „Оскар“. Тогава се появиха и съмнения, че министърката на туризма се е сдобила с ВИП покани на гърба на данъкоплатците, плащайки нерегламентирано на американски лобисти за присъствието си на червения килим. Според твърденията на самата Ангелкова тя сама е поела разноските и е присъствала на бляскавото събитие в лично качество.

Източник: Уикенд, crimesbg.com