март 29, 2024

На какво се дължи мистериозният черен пушек, извил се над руското посолство в София?

https://kliuki.net/skandali/na-kakvo-se-dalzhi-misteriozniyat-cheren-pushek-izvil-se-nad-ruskoto-posolstvo-v-sofiya/166460 Kliuki.net
На какво се дължи мистериозният черен пушек, извил се над руското посолство в София?

Това се прави по стара традиция

Само няколко часа, след като премиерът в оставка Кирил Петков обяви, че изгонва 70 руски дипломати, над посолството на Руската Федерация у нас се е извил мистериозен черен пушек.

Той се превърна в причина за редица спекулации. От Руското посолство пък отказаха да дадат официален коментар за причините за черния пушек, издигнал се над западното крило на сградата.

Не е изключено обаче причина за стелещия се дим над Руското посолство да е била именно Елеонора Митрофанова, която е разпоредила спешното горене на редица важни секретни документи.

На какво се дължи мистериозният черен пушек, извил се над руското посолство в София?

По стара традиция руснаците не нарязват документите в посолствата си, а ги изгарят. По този начин възпрепятстват всевъзможните опити за възстановяването им.

По темата за отзоваването на 70 руски дипломати от България, Митрофанова се изказа след официалното заявление от външния министър на Руската Федерация – Мария Захарова.

Припомняме, че Захарова изрази убеждението си, че това е продиктувано отвън и че е извършено въпреки волята, желанието и стремежа на българския народ за поддържане на близки отношения с Русия.

В сряда следобед Елеонора Митрофанова също окачестви като „абсолютно неприятелски и безпрецедентен ход“ решението на българското правителство за експулсиране на 70 служители на руското посолство. Тя направи това в интервю за телевизия „Россия 24“.

На въпроса кои сили стоят зад решението на правителството в София, руският посланик отговори, че е повече от сигурна, че са американците. Тя бе категорична, че няма какво повече да се говори и допълни, че за съжаление държавата ни се командва от Великобритания и САЩ.

За сметка на това обаче българският народ помни историята и се грижи за паметниците, подчерта тя.

Митрофанова даде да се разбере, че руското посолство в София ще организира набирането на нови служители на мястото на отзованите, уточнявайки, че ще бъдат назначени точно 23 нови дипломати и 25 технически сътрудници.

В заключение тя посочва, че за известен период от време ще бъде трудно да се работи, особено в консулствата.

Източник: Уикенд