September 28, 2024

На вниманието на МВР и прокуратурата! Дерибеят-“земеделец” на Доган от Стара Загора Щилиян Велинов дава по 150 лв. на купен глас. “Аз ти казвам, брат, ще ги думкам, аз ги знам хората, няма на къде да вървят” (СКАНДАЛЕН ЗАПИС)

Брокерът на купен вот бе кандидат на Движението за кмет на общ. Николаево на последните местни избори

https://kliuki.net/skandali/na-vnimanieto-na-mvr-i-prokuraturata-deribeyat-zemedelec-na-dogan-ot-stara-zagora-shtiliyan-velinov-dava-po-150-lv-na-kupen-glas-az-ti-kazvam-brat-shte-gi-dumkam-az-gi-znam-horata-nyama-2/230950 Kliuki.net
На вниманието на МВР и прокуратурата! Дерибеят-“земеделец” на Доган от Стара Загора Щилиян Велинов дава по 150 лв. на купен глас. “Аз ти казвам, брат, ще ги думкам, аз ги знам хората, няма на къде да вървят” (СКАНДАЛЕН ЗАПИС)

Докато МВР и прокуратурата сформират щабове срещу изборната търговия и през ден заседават на тежки оперативки, дерибеите на Ахмед Доган разнасят чували, пълни с краден кеш по села и паланки.

 

Поредният пример за разпасал се “земеделец”, готов да осигури 1500 купени гласа само от няколко малки общини в обл. Стара Загора е Щилиян Велинов. Той е трети в листата на Доган, а през октомври м.г. бе кандидат на Движението за кмет на общ. Николаево на последните местни избори.

 

Днес той с лека ръка предава каузата ДПС за да се влее в отбора на ренегатите около Ахмед Доган, Рамадан Аталай и Джевдет Чакъров.

Скандален запис, изпратен в редакцията показва как Велинов се готви “да думка” хорицата от общините Гурково и Езерово, подхвърляйки жълти стотинки за гласа им, защото те нямало “къде да вървят”.

 

Ако вярваме на звуковия файл, дерибеят се гласи да цака между 80 и 150 лв. на бюлетина с каръшкия номер 13, пусната за земеделския алианс.

 

Тоталът от сметките му е 1500 гласа, за които дава гаранция, че няма мърдане, чуваме още в импровизираното СРС, за което искрено вярваме, че ще събуди интереса на силовите институции.

 

В записа се чува и признание за водача на листата на Доган в Стара Загора - бургазлията Севим Али, който бе изместен от първото място в морския град от Джевдет Чакъров. Велинов в прав текст казва, че местните не щат да му видят очите и на всичкото отгоре имал хазартна зависимост:

 

“….Знам го, обаче не го обичат хората. Аз съм виновен, аз съм балък. Той три партии и отива на комар…..”

 

Представяме и пълно факсимиле от предизборната оперативка на дерибеите в Стара Загора, “председателствана” от Щилиян Велинов.

 

“….. 80-150 на … милион ти казвам…..

…… Езерово, гаранция давам - 330, идвам в българските секции. Пускам до тука, недей Петя…

…… 150 само първа - 480, втора - 100, 280, трета - 300, 800….

… Аз ти казвам, брат, ще ги думкам, аз ги знам хората, няма на къде да вървят… гаранция, гаранция, да…

….. Гурково - 200, 500. Гаранция… Казвам ти, туй детооо… без преференции.

….. Такъв резултат, брат, ти знаеш ли, с тези 1000 гласа, 1500 (не се разбира) … листата в областта…..”

 

Припомняме, че Областният съвет и всички 11 общински организации на ДПС в област Стара Загора подкрепят водача на листата Халил Летифов, заяви пред Радио Стара Загора Шендоан Халит, народен представител от парламентарната група на ДПС в 50-ото Народно събрание. Той изтъкна, че Летифов е положил основите на структурирането на партията във всички общински организации в областта.

От 30 души в Областния съвет на партията, 29 са единодушни за ДПС – Новото начало.

 

Единствено Щилиян Велинов, който беше кандидатът на движението за кмет на община Николаево на последните местни избори, е предпочел да остане лоялен на Доган. Към днешна дата Велинов е трети в листата на “земеделците” в Стара Загора.

 

Искрено вярваме, че МВР и прокуратурата ще погледнат сериозно на така представения им материал и вместо имунитет, отцепникът от Движението ще се сдобие ако не с осъдителна присъда, то поне с тежко обвинение.

Източник: crimesbg.com