май 13, 2024

Назначиха щерката на личния поп на Галеви за общински шеф

Паликарска била назначена за шеф на общинските пазари в Дупница, ден преди излизането й в майчинство

https://kliuki.net/skandali/naznachiha-shterkata-na-lichniya-pop-na-galevi-za-obshtinski-shef/214779 Kliuki.net
Назначиха щерката на личния поп на Галеви за общински шеф

Над Мария Паликарска, назначена за директор на общинското предприятие „Пазари“, е надвиснала сянката на издирвания от Интерпол с влязла в сила осъдителна присъда за рекет мафиот Пламен Галев.

 

Преди броени дни името на Паликарска, която е щерка на архиерейския наместник на Дупнишка духовна околия и „личен“ поп на Братя Галеви – Георги Паликарски, официално бе обявено за нов директор на ключовото общинско предприятие. Назначението й е разписано от новия дупнишки кмет Първан Дангов, по време на чието предишно кметуване в периода 2003-2007 г. разцъфна т.нар. „Банда на офицерите“, ръководена от някогашните барети Пламен Галев и Ангел Христов.

 

Скандалният детайл около назначението на Паликарска е, че е заменила на поста уволнената от Дангов Лора Василева, а след като излязла в майчинство на следващия ден след назначението, мястото й било заето временно от Илиян Дойчев, шеф на друго важно общинско предприятие „Чистота и поддръжка“. Той също е смятан за приближен на Пламен Галев, някои дори му приписват далечна родствена връзка с издирвания мафиот.

 

Назначиха щерката на личния поп на Галеви за общински шеф 

Спорен мълвата, която не без основание обхожда Дупница от седмица насам, Пламен Галев отново се подготвя да източва ударно местната хазна слагайки ръка върху о6щински дружества с общ финансов ресурс от над 15 млн. лв. Някои дори се опасяват, че нова порция ключови общински терени могат да преминат в ръцете му, докато той от 12 г. се води в неизвестност за родното правосъдие с влязла в сила 7-годишна присъда за рекет.

 

Само преди няколко месеца, на 1 юни т.г. съдружникът на Пламен Галев – Ангел Христов, изненадващо бе обявен за мъртъв от семейството му. Според смехотворната версия, поддържана от роднините му и спусната в медийно обращение от отец Георги Паликарски, издирваният от 12 г. мафиот се споминал в имението си в Ресилово, тъй като се развълнувал при срещата със семейството си. Христов се прибрал тайно в България часове преди да умре, планирайки да се предаде на властите на следващия ден.  

 

Назначиха щерката на личния поп на Галеви за общински шеф - Снимка 2

Отец Паликарски

Мистерията около смъртта му и до днес остава неразплетена като от МВР не знаят кога точно се е прибрал в България и откъде е влязъл в страната.

Христов бе погребан на 8 юни т.г. в затворен ковчег, а опелото в храм „Св. Георги“ бе отслужено от отец Паликарски, който през годините се утвърди като един от най-верните хора на дупнишките мафиоти.

Още докато Галеви бяха подсъдими като босове на банда за повсеместен рекет в Дупница, отец Паликарски извършваше молебен за здравето им, венцеславейки бившите барети като „най-щедрите църковни дарители“

Назначиха щерката на личния поп на Галеви за общински шеф - Снимка 3

Трите щерки на отец Паликарски

Дупничани обаче не крият възмущението си от това, имайки предвид фактът, че преди години Галеви заграбили много църковни имоти именно покрай паликарски, а сега Пламен Галев се подготвя да заграби и общинските пазари покрай назначението на попската щерка.

 

Според неофициално твърдение, Паликарска е била назначена на въпросната длъжност след лично обаждане на Пламен Галев до кмета Първан Днагов. Други пък твърдят, че Галев се прибрал в България малко след погребението на партньора му Ангел Христов и се укрива в града на барикадите.

Източник: Уикенд