март 29, 2024

Новият регионален министър Иван Шишков направи скандално назначение в Хасково

https://kliuki.net/skandali/noviyat-regionalen-ministar-ivan-shishkov-napravi-skandalno-naznachenie-v-haskovo/166735 Kliuki.net
Новият регионален министър Иван Шишков направи скандално назначение в Хасково

Партийните чистки и новоназначения нямат край

С апетитен пост се уреди арх. Деляна Панайотова, която е част от прословутия приятелско-роднински кръг на депутата от ГЕРБ – Делян Добрев.

Именно тя е новият временен шеф на ключовата Дирекция за национален строителен контрол. Според експерти от бранша така и не са посочени мотиви за изненадващото решение на регионалния министър Иван Шишков.

Новият регионален министър Иван Шишков направи скандално назначение в Хасково

При все, че Панайотова винаги е минавала за близка на Делян Добрев, тя винаги е отричала тази информация и категорично отхвърля твърдението, че има връзка с партията. Очевидно обаче твърденията й са поредния опит за заблуда на обществото, предвид факта, че баща й Антон Иванов е строителен предприемач и дълги години шеф на групата съветници от ГЕРБ в Хасково. Дори е бил кандидат за кмет на града от ГЕРБ.

През 2015 година арх. Деляна Панайотова, която дотогава се подвизава в „Архитектура и градоустройство“ в столичното кметство, изненадващо бива назначена за главен архитект на Хасково, при това без какъвто и да било конкурс.

По същото това време започва и санирането на панелните блокове по националната програма. Въпреки това Панайотова и баща й, който, както стана ясно е строителен предприемач, продължават да твърдят, че не са в конфликт на интереси. Те дори твърдят, че компанията на Иванов вече не работела в Хасково.

Малко по-късно, когато излиза на светло кръгът на протежетата на Делян Добрев, завладял хасковското кметство, Панайотова и баща й са посочени като участници в него. Вероятно си спомняте, че бившият енергиен министър бе назначил роднини, приятели и бивши съученици на възлови позиции в общината.

Арх. Деляна Панайотова е от съучениците на видния гербаджия. Именно заради тези връзкарски назначения, Добрев бе принуден да напусне парламента и всички заемани от него постове по това време. Самият той тогава заяви, че се чувства „смъртоносно ранен“.

Градоначалникът на Хасково – Добри Беливанов, който е на нож с кръга на Добрев, моментално уволнява Панайотова. Като мотив изтъква „забавени преписки и неизпълрнение на служебни задължения“. Съдът обаче я възстановява на работа, а градоначалникът отново я маха и това се повтаря цели три пъти.

В крайна сметка ВАС отменя дисциплинарното й уволнение. Панайотова обаче не се връща на работното си място, а става главен архитект на община Черноочене.

Миналата година печели конкурса за началник на РДНСК в Хасково. Сега изненадващо бива назначена от регионалния министър Иван Шишков за шеф на ДНСК. При това така и не става ясно защо е отстранена предишната шефка – инж. Лиляна Петрова, която заема този пост от края на миналата година.

Припомняме, че предшественикът й арх. Влади Калинов пък бе отстранен от бившия регионален министър Гроздан Караджов.

Източник: Уикенд