май 05, 2024

Новоизбран общинар разби устата на жена си, арестуван е

Новоизбран общински съветник преби жена си

https://kliuki.net/skandali/novoizbran-obshtinar-razbi-ustata-na-zhena-si-arestuvan-e/212385 Kliuki.net
Новоизбран общинар разби устата на жена си, арестуван е

Новоизбраният общински съветник в Съединение Иван Карабелов бе задържан в ареста. Причина е насилие на жената, с която живеел на семейни начала. На обвинения му бе наложена мярка за 24 часа, след което бе освободен.

 

Сигналът за агресия е подаден от самата жертва. Инцидентът станал тази събота в деня за размисъл. Двамата са разделени от близо два месеца след дълго време живот в изострени отношения. Детето останало при майката, но Карабелов се обърнал към съда за искане на регламентирано време, което да прекарва със сина си. Инцидентът станал няколко дни преди официалното споразумение за свиждане. Общинският съветник отишъл да вземе сина си, но при предаването възникнал скандал. Бащата ударил в лицето майката. Тя веднага сигнализирала на 112. Впоследствие започнала гонка из квартала, мъжът зашлевил още веднъж майката на детето му преди да додйе полицията.

 

При пристигането на органите на реда двамата са отведени в районното управление, където са били подложени на разпит. Така се стига и до задържането на Иван Карабелов.

 

Предполага се, че новоизбраният общински съветник е разчитал на имунитет, който да го предпази, но такъв е имал само в предизборната кампания. Иван Карабелов е бивш юрист на Басейнова дирекция – Пловдив, а след местните избори е общински съветник от ПП ГЕРБ в град Съединение.

 

Случаят е предаден на прокуратурата. Пострадалата жена е изследвана в Съдебна медицина, след което ще повдигне дело.

 

Източник: trafficnews.bg