април 27, 2024

Няма такава държава! Данъчен измамник ще контролира спецслужбите

Копейката Николай Дренчев ощетил хазната с 240 бона, но оглави ключова комисия в парламента

https://kliuki.net/skandali/nyama-takava-darzhava-danachen-izmamnik-shte-kontrolira-specsluzhbite/216665 Kliuki.net
Няма такава държава! Данъчен измамник ще контролира спецслужбите

Преди време Слави Трифонов рапира в култовата си песен „Няма такава държава“: „Пак ли ще живееш в лъжа? Пак ли ще търпиш и докога? Няма смисъл от това и последната илюзия умря в тая страна на власт и глупостта“. Преобладаващата част от българското общество възприе парчето като призив за бунт към традиционните партии, напълнили държавното управление с крадци и тарикати.

 

Яхнали вълната на народното недоволство, през 2021 г. Дългия и партията му „Има такъв народ“ успяха да спечелят парламентарните избори но с купища натворени глупости и набутаните като депутати безпросветни, но алчни калинки, славата им на бунтари бързо помръкна.  Днес натам са се запътили и актуалните „борци срещу статуквото“ от проруската партия „Възраждане“ на Костадин Костадинов, известен като Костя Копейкин. До окончателния залез на „копейките“ все още има време, а междувременно техни скандални кадри започват да завземат ключови постове в държавното управление.

 

Няма такава държава! Данъчен измамник ще контролира спецслужбите

От тази сряда депутатът от „Възраждане“ Николай Дренчев вече е ротационен председател на парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност. Това е една от най-ключовите комисии в Народното събрание, а нейният председател има право да изисква неограничена по обем информация от ДАНС, военното и цивилното разузнаване. Колко е подходящо подобни правомощия да попадат в ръцете на представител на партия, която открито се е поставила в услуга на Русия, всеки сам може да си отговори. Като депутат от държава-членка на ЕС и НАТО, Дренчев също не крие, че най-мили са му интересите на Владимир Путин. В свое тв участие, той цинично обяви, че единственият му упрек към крамълския сатрап е че не направил блицкриг в Украйна.

 

Спорно е и доколко Николай Дренчев има моралните качества, за да ръководи ключовата комисия за контрол над специалните служби, предвид, че мястото му е по-скоро в затвора,

а не в Народното събрание. В своята визитка русофилът обича да се представя като успешен бизнесмен. Колко истина има в това говори фактът, че две от фирмите му – „Душ кабини БГ“ и „Братя Градев“ са в списъка на НАП с неизрядни длъжници заради близо 240 000 лв. неплатени данъци. Още стотина хиляди лева дължи и фирма на брат му Димо, който също е уреден като депутат от „Възраждане“.

 

Фирмите на клана Дренчеви се занимават с монтаж на дограми, прозорци, парапети и душ кабини. Колкото до качеството на работата им, за това говорят десетките сигнали от клиенти в София за неспазени срокове за монтаж, нарушени договори за гаранционните условия и прочее досадни „дреболии“. Като организационен секретар на „Възраждане“ Николай Дренчев отговаря и за събирането на членския внос.

Спазвайки устава, структурите по места чинно събират всеки месец парите от членската маса и ги изпращат към централата. Тук следите на хилядите левове се губят. Според финансовия отчет на „Възраждане“, подаден пред Сметната палата, Дренчев не е получил и един лев членски внос.

 

Навикът да послъгва клиентите си Николай Дренчев пренася и в политиката. Като дясна ръка на лидера Костадин Костадинов той се включи активно в кампанията на „Възраждан“ срещу задължителните ваксини срещу коронавирус на организираните от партията протести срещу маските и зелените сертификати Дренчев яростно агитира срещу насилственото „чипиране“ с ваксините. „Както казва доц. Мангъров – докато нямам опрян пистолет в челото, няма да се ваксинирам“, репчеше се русофилът.

 

Разследване на Би Ти Ви обаче показа, че яростният антиваксър Дренчев всъщност си е поставил ваксина, за да „предпази близките си“. Вместо да се засрами, след като лъжата му лъсна, той се закани да съди телевизията, че го е изобличила, тъй като разкривала „поверителна лична информация“.

Източник: Уикенд, crimesbg.com