април 28, 2024

Пациенти бият тревога: Синчето на боса на аптеки “АДИФАРМ”, Адел Сахтура зарибявал манекенки с незаконен “Оземпик”. Къде спи ДАНС?

Келешът стреля на месо с пистолет в софийски подлез, платил на ченгета и прокурори да го пуснат

https://kliuki.net/skandali/pacienti-biyat-trevoga-sincheto-na-bosa-na-apteki-adifarm-adel-sahtura-zaribyaval-manekenki-s-nezakonen-ozempik-kade-spi-dans-3/206407 Kliuki.net
Пациенти бият тревога: Синчето на боса на аптеки “АДИФАРМ”, Адел Сахтура зарибявал манекенки с незаконен “Оземпик”. Къде спи ДАНС?

Баща му Абдулсалам Сахтура се прави на разсеян за престъпленията му.

 

Стряскащ сигнал от пациенти с диабет пристигна на редакционната ни поща. Подателите твърдят, че аптеки АДИФАРМ въртят нелегален алъш-вериш с дефицитното и скъпо лекарство “Оземпик” и така лишават стотици болни от жизненоважна терапия. По думите им в същото време криминално проявеният син на собственика, Адел Сахтура, който преди месеци стреля на месо с нелегален патлак в подлеза на НДК, бил развъртял печеливша търговия, пробутвайки кутии с “Оземпик” под рафта на манекенки и бизнес дами, които искат да отслабнат. За това се хвалели самите бръмчалки, които от уста на уста си предавали паролата “Адел от АДИФАРМ”.

 

Пациенти бият тревога: Синчето на боса на аптеки “АДИФАРМ”, Адел Сахтура зарибявал манекенки с незаконен “Оземпик”. Къде спи ДАНС?

Слухът, че аптечната верига държи на склад медикамента стигнал и до служителка в голяма столична компания, която от години се бори с висок инсулин и захар. Тя с надежда се отправила към най-близката аптека “АДИФАРМ”, но от там я порязали с думите, че илачът го няма никъде. В същото време жената с очите си била видяла касовата бележка на шефката си, която ежемесечно се снабдявала с ценната инжекция от обектите на сирийския клан Сахтура.

 

Измамата накарало нашата читателка да направи собствена проверка за да разбере, че наследникът на аптечния бос Абдулсалам Сахтура шиткал над 100 опаковки “Оземпик” на черно.

 

Пациенти бият тревога: Синчето на боса на аптеки “АДИФАРМ”, Адел Сахтура зарибявал манекенки с незаконен “Оземпик”. Къде спи ДАНС? - Снимка 2

Припомняме, че наследникът на АДИФАРМ преди няколко месеца откри безконтролна стрелба из столичните булеварди. От клип в социалните мрежи се вижда, че той стреля с пистолет в тунела, който свързва квартал „Люлин“ с центъра на столицата. След репортажа на Гергана Венкова и Антоан Златков Софийската районна прокуратура се самосезира.

 

На кадрите се вижда, че стрелба е имало и в подлеза на НДК. От клипове разпространени в соц. мрежи се вижда как млад мъж е излязъл през шибидаха на луксозен, сватбен, черен джип и с високо вдигната ръка произвежда десетки изстрели във въздуха.

 

Собственикът на автомобила е именно Адел Сахтура. Той е сирийски гражданин, който пребивава у нас от 2012 г. 28- годишният мъж е задържан от полицията. Образувано е досъдебно производство за хулиганство. “Чуха се изстрели. Две жени клекнаха от уплахата. Изплашиха се за живота си. С всички автомобили накрая минаваше и линейка, без включени сирени“, разказа пред bTV свидетелката на случилото се Галя Янева. Директорът на 9 РУ-СДВР Георги Несторов тогава обясни, че задържаното лице е с хуманитарен статут.

 

Това, разбира се, прилича на зле скалъпена лъжа, т.к. наследникът на АДИФАРМ е всичко друго, но не и бежанец. Той живее като арабски шейх, а аптеките на баща му правят по над 16 млн. оборот годишно, като босовете си прибират в джоба по 3 млн. лв. печалба годишно.

 

Явно е време прокуратурата, МВР, ИАЛ и ДАНС да се поразмърдат и разпердушинят самозабравилата се фармацевтична фамилия от Сирия.