април 19, 2024

По тъмни доби на софра Вежди Рашидов и Георги Гергов оправят държавата

Мерцедес с дипломатически номер стовари боса на Пловдивския панаир в р-т “Жасмин” край Симеоново

https://kliuki.net/skandali/po-tamni-dobi-na-sofra-vezhdi-rashidov-i-georgi-gergov-opravyat-darzhavata-2/204290 Kliuki.net
По тъмни доби на софра Вежди Рашидов и Георги Гергов оправят държавата

Среднощна спявка на неприлично тежка софра си спретнаха бившият парламентарен шеф и водеща фигура в ГЕРБ Вежди Рашидов с почетния консул на Руската федерация у нас, червеният бизнесмен Георги Гергов, познат повече като притежател на Пловдивския панаир.

 

По тъмни доби на софра Вежди Рашидов и Георги Гергов оправят държавата

В точно 22 часа вечерта двамата се усамотиха на втория етаж в заведението, който беше специално отцепен за височайшото рандеву, видя наш репортер. Символичен домакин бе големият творец и меценат Рашидов. Той се появи десетина минути по-рано и зае място край масата, дискретно обслужвана от специален сервитьор. Малко по-късно от черен Мерцедес с червена регистрационна табела се изхлузи самият Гергов.

 

По тъмни доби на софра Вежди Рашидов и Георги Гергов оправят държавата - Снимка 2

Късният час и напрегнатите физиономии на главните герои подсказваха, че не се събират на аверска разпивка, а имат да обсъждат нещо далеч по-важно за съдбините на държавата. Гергов е част от най-тясното обкръжение на президента ген. Радев, виден масон от пловдивската ложа “Ориент”, където членуват множество близки до президента вип персони и съветници.

 

По тъмни доби на софра Вежди Рашидов и Георги Гергов оправят държавата - Снимка 3

В същото време босът на панаира никога не е крил топлите си чувства към Бойко Борисов, които са издържали проверката на времето. В публичното пространство вече се появиха предположения, че лидерът на ГЕРБ търси рамото на Радев за рокади в съдебната власт, а сайтът “Афера” директно написа, че Борисов иска помощ за свалянето на главния прокурор Иван Гешев и ще ползва Гергов за посредник. Друга възможна тема е третият мандат.

 

По тъмни доби на софра Вежди Рашидов и Георги Гергов оправят държавата - Снимка 4

Набиращите скорост скандали в ППДБ правят коалиционното управление с ГЕРБ мираж и нищо чудно Кирил Петков също да не реализира мандата. Това ще принуди ген. Радев да даде последен шанс на трета, избрана от него парламентарна сила с надежда за сформиране на редовно правителство. А Гергов несъмнено има информация от кухнята коя партия ще излезе с папка от президентството.

Източник: crimesbg.com