май 01, 2024

Погром: Министър Иванка Шалапатова ползва МТСП като туроператор – пръсна 200 бона за разходки и подаръци (ДОКУМЕНТИ)

https://kliuki.net/skandali/pogrom-ministar-ivanka-shalapatova-polzva-mtsp-kato-turoperator-prasna-200-bona-za-razhodki-i-podaraci-dokumenti-2/218449 Kliuki.net
Погром: Министър Иванка Шалапатова ползва МТСП като туроператор – пръсна 200 бона за разходки и подаръци (ДОКУМЕНТИ)

Недоразумение и в Министерството на труда и социалната политика – управляващата го Иванка Шалапатова е похарчила 200 000 лева за разходки и подаръци от рода на телефони и лаптопи за себе си и екипа, докладва източник от МТСП, като предостави и документи, с които доказа твърденията си.

Министърката с най-много пътувания и най-малко време, прекарано на работното място. Кой протектира некадърната Иванка Шалапатова, основателно пита информаторът?!

Документите, които публикуваме, сочат, че шармантната връзкарка за периода 6 юни 2023-а – 31 януари 2024-а, т.е., общо 241 дни, има 167 работни и 74 почивки. За това време Шалапатова е направила 9 пътувания вътре в България и 14 в чужбина, демек, средно по 2 пъти всеки месец е летяла зад граница.

За този период разходите на Шалапатова и екипа ѝ са точно 196  90,20 лева, от които 35 237 лв. струват само екскурзиите на министърката. Шалапатова е раздала колосалните 200 000 евро от бюджета на министерството на собствената си фондация „За нашите деца“. Парите вече са одобрени от оценителна комисия, предстои сключването на договор.

Преди време лъсна и друга простотия, свързана с министърката, известна и като активистка на „София прайд”. Иванка Шалапатова се оказа основател на фондацията „Нашите деца” и бе неин директор до деня, в който влезе в министерския кабинет.

Вече като министър Шалапатова раздала колосалните €200 000 от бюджета на министерството на собствената си фондация!

Схемата се доказва чрез официалния списък на социалното министерство по програма „Развитие на човешките ресурси”. Под номер 83 в списъка е именно фондация „За нашите деца”, а посочената сума е точно 390 074 лв., което е класически конфликт на интереси.

Въпреки това случайниците в политиката ПП-ДБ продължават да мълчат за безобразията ѝ на върха в МТСП, защо ли?

Източник: narod.bg