September 08, 2024

Позор! Вижте как шефката на социалните в Ловеч Красимира Катева и нейни софийски колежки харизват две насилвани от майка си момиченца на малоимотен ерген в София! (СКАНДАЛНО ВИДЕО)

Калпави закони и подкупни чиновници позволяват на два пъти парясаната и хваната да проституира в Дубай “мис бизнес дама” Катя Мачуганова да вдига МВР на крак и да върти институциите на малкия си пръст 

https://kliuki.net/skandali/pozor-vizhte-kak-shefkata-na-socialnite-v-lovech-krasimira-kateva-i-neyni-sofiyski-kolezhki-harizvat-dve-nasilvani-ot-mayka-si-momichenca-na-maloimoten-ergen-v-sofiya-skandalno-video-2/226964 Kliuki.net
Позор! Вижте как шефката на социалните в Ловеч Красимира Катева и нейни софийски колежки харизват две насилвани от майка си момиченца на малоимотен ерген в София! (СКАНДАЛНО ВИДЕО)

Нагледен пример как приетите “на пожар” закони за домашното насилие и за закрила на детето могат да станат маша в ръцете на лица с нечистоплътни намерения дава днешната история. Тя се развива по пътя между София и Ловеч, а нейни жертви са две малки момиченца. Журналистът на “Свободно слово” Анелия Дулева и операторът Симеон Крушков отидоха на място за да видят с очите си как скроената по норвежки модел нормативна уредба гази с кални ботуши в детските души и отнема рожбите от най-близките им хора. С нас бе и адвокат Росен Рашков, който ексклузивно застана пред камерата за да онагледи гаврите с българското семейство.

От четири месеца грижите за осем годишната Жана и сестричката ѝ Ана са поверени на баща й, неотлъчно до когото са бабата и дядото - Димитър и Жана Мачуганови. Семейството е известно на цял Ловеч със своето трудолюбие и почтеност. Не само съгражданите им, но и всеки, имал досег със земеделския сектор, ги познава като отговорни, надеждни и работливи стопани. По неволя от скоро те са не просто баба и дядо, но и родители за двете си внучки. Защо - ще разберем по късно.

 

На 10 юли т.г., в разгара на усилената кърска работа, бабата Жана Мачуганова с ужас научава, че по заповед на шефката на ловешката дирекция “Социално подпомагане” Красимира Катева, двете деца ще бъдат изведени от уютния си дом. Освен, че нищо не им липсва в битово-материален план, там те растат сред истинска обич, грижа и почит към традициите.

Вместо в семейна среда, социалните чиновници от Ловеч и столицата искат да ги изпратят за отглеждане …. (дръжте се да не паднете) …. в квартирата на малоимотен, 29-годишен, самотно живеещ мъж от София! Той няма съпруга и семейство, няма собствен дом, а обитава под наем 40 квадрата от заплата до заплата. Няма и свободно време, позволяващо му да полага адекватни грижи за Жана и Ана.

 

Излишно е да споменаваме колко смущаващо звучи самотен ерген да обгрижва във физически план - къпане, преобличане, както и (молим за извинение, но това е нужно да се каже) по малка и голяма нужда две невръстни момиченца, едното на прага на все по-подраняващия в наши дни пубертет, а другото - току що излязло от бебешка възраст! На всичкото отгоре този (отново подчертаваме дебело) самотен млад мъж, в разцвета на своята сексуалност, ще трябва да дели мизерните 40 квадрата с две деца от женски пол! По заповед на безименни и бездушни чиновници, една от които е въпросната Красимира Катева, директор “Социално подпомагане” в Ловеч.

За повече колорит в днешната смразяваща кръвта история трябва да отворим скоба, че въпросният млад мъж (най-вероятно чрез своите юридически представители) е вдигнал МВР на крак, обявявайки малките Жана и Ана за общонационално издирване. Причината той така неистово да се разтревожи за местонахождението на бъдещите си питомки е, че същата социална шефка от Ловеч - Красимира Катева - е подала невярна информация в областната дирекция на вътрешните работи, обявявайки, че те са в неизвестност! Въпреки, че пред очите на цял Ловеч (който не е от най-големите и гъсто населени места в страната) те са при баба си и дядо си, и ежедневно могат да бъдат видяни как се разхождат из града. 

 

Ако разказът започва да звучи все по-налудничаво, с неясни причинно-следствени връзки и почти без реален мотив, ще трябва да върнем читателите няколко месеца назад - през м. април т.г. 

 

В началото на Великденския пост (бел.ред. - средата на м.март), когато родителите обикновено водят децата си на църква за да ги подготвят за Празника на празниците, известната в светските кръгове като “бизнес дама” Катя Мачуганова току що се е върнала от екзотичен и доста еротичен воаяж в Дубай, научаваме от медиите. По същото време дъщеричките й Жана и Ана са оставени сами, отново при друг мъж, с когото нямат родство. Това е Петър Петров - бившият й любовник, въпреки че към днешна дата тя е в законен брак с бащата на децата си и демонстративно се представя пред обществото с неговото име. Може би от носталгия, но според познатите й - защото фамилията Мачуганови води след себе си доста бонуси - авторитет, добро реноме и редица финансови облаги. А младата “бизнес дама” не е безразлична към материалната страна на живота, както читателите ще разбират от видеото.

 

Докато чуждият за Жана и Ана Петър Петров се е грижил за тях, майката Катя е била на секс-екскурзия в емирствата с възрастен господин. Поне така твърди бившият й интимен партньор, който публикува в социалните мрежи почти голи снимки на Катя Мачуганова с неизвестния чужденец. Там тя е само по хавлия, която обаче обгръща не тялото, а току що измитата й коса. Надолу и двамата са почти дибидюс, което без съмнение показва характера на отношенията им. В медиите пък се появиха предположения, че те са били не просто тайни гаджета, а клиент и “жрица”, която го е обслужвала възмездно. Дали това е така - не е наша работа. 

 

Докато “бизнес дамата” е била на екскурзия, все още законният й съпруг и баща на Жана и Ана  - Андрей Мачуганов - подава жалба, придружена с изобилни аудио-визуални доказателства как тя насилва дъщерите си. Психически и физически. Поради факта, че материалите са предадени на компетентните органи, нямаме право да издаваме дали и къде по телата на дечицата е имало белези от бой, нито какво е психическото им състояние, въпреки че и в момента с тях работи психолог.

 

Така се стига до датата 10 април т.г, когато с влязло в сила съдебно определение и заповед за незабавна защита, бащата Андрей взема децата си от Катя за да ги спаси от тормоза и побоищата. Настанява ги в родния си дом - просторна къща с двор в Ловеч, където те освен от него, са обгрижвани и от родителите му - Жана и Димитър Мачуганови.

 

Възползвайки се, както казахме в увода на статията, от промените в законодателството, които според адв. Росен Рашков, по никакъв начин не са създадени за да защитават интересите и правата на децата, Катя Мачуганова предприема ответни мерки. Тя се обявява за “жертва” на “домашно” насилие от страна на бившия си мъж, с когото не просто са разделени от години, но и нямат пряк физически контакт. Повод й дава размяната на реплики пред детската градина, когато Андрей отива със съдебно решение да вземе децата си. Следи от насилие по Катя няма, но направената по “норвежки” модел нормативна база задължава правосъдието да “защити” жената априори, без доказателства, на базата на едно голо заявление за закрила, подадено от нея. Съдът, в изпълнение на недомисления закон, отнема временно родителските права и на бащата.

 

Така малките Жана и Ана, при живи и здрави родители, в момента нямат нито майка, нито татко. Тази роля изпълняват преждеспоменатите им баба и дядо. 

 

Сякаш травмата от раздялата с родителите не е достатъчна за малките момиченца, своя принос за доразбиване на крехката им психика дава и абсурдната нормативна уредба, подплътена с чиновническо малодушие. Ако вярваме на слуховете, ширещи се напоително из нощна София, в случая предполагаме, че можело да се говори и за корупция, т.к меко казано свободният сексуален живот на майката Катя Мачуганова й давал бърза писта към влиятелни мъже с много пари и топли връзки в съдебната система и изпълнителната власт.

 

Без да се отклоняваме в ненужни предположения, в началото на м. юли т.г. бабата Жана Мачуганова, която отглежда внучките си, отива в дирекция “Социално подпомагане” в Ловеч да подаде изискуемото по закон заявление, че желае де юре да полага грижи за тях и те да бъдат настанени в дома й. Въпреки, че както казахме, семейството й е едно от най-уважаваните не само в града, социалната шефка Красимира Катева се държи меко казано грубо и вулгарно с нея. 

 

Дава й буквално 5 минути и няколко празни реда в бланката, където изстрадалата жена да опише целия кошмар, на който бившата й снаха е подлагала децата години наред. На същата малка площ тя разказва и за условията, при които Жана и Ана ще бъдат отглеждани в дома й. 

 

Възползвайки се от притеснението на г-жа Мачуганова-старша, директорката Катева й заявява троснато, че работното време на службата е приключило. Вика и охраната да я изведе, все едно е престъпник. 

 

Зад привичната за тукашните ширини грубост се крие (може би) коварен план, обслужващ интересите на майката Катя Мачуганова. На бабата не й е обяснено, че трябва изрично да напише къде живеят децата към настоящия момент. Така в заявлението тази информация отсъства. Социалните това и чакат - малките Жана и Ана са обявени в неизвестност. Бъдещите грижи за тях пък са дадени на въпросния непознат и безименен, самотно живеещ на квартира от 40 квадрата в София 29-годишен мъж, който по преценка на чиновници като Катева, ще трябва за напред да ги къпе и гледа.

 

“Незначителна” подробност е, че същият младеж е …. братовчед на Катя Мачуганова и живее на няколко стотин метра от столичното й жилище. Така възниква хипотезата, че майката, която има забрана да доближава децата си заради тормоза, на който системно ги е подлагала докато ги е мъкнела в бърлогите на случайни мъже, може безпрепятствено да ги посещава в квартирата на братовчеда. Което, според адв. Росен Рашков, ако се случи, би било ни повече, ни по-малко престъпление.

 

Историята за сега остава с отворен финал, т.к. дори малките Жана и Ана да бъдат спасени от опасността да се озоват съвсем сами при непознат и плашещ ги до смърт “батко”, на сагата с правата за отглеждането им не й се вижда края.

 

Бащата Андрей Мачуганов също не се очертава скоро да получи развод, т.к условията на бившата му (де факто) жена Катя си ги бива - тя иска 250 хил.лв. в брой, 10 хил.лв. месечна издръжка, нова луксозна лимузина и тлъст пай от бизнеса на родителите му. 

 

Какво още казва по случая адв. Рашков и как шефката на социалните служби ни затръшна вратата, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно в “Свободно слово”.

Източник: crimesbg.com