април 26, 2024

Приятелка на Даяна с неочаквани разкрития: До последно отказваше развод с Чарлз, защото не можеше да понесе...

Принцеса Даяна до последно отказвала да се разведе с принц Чарлз, твърди една от близките й приятелки

https://kliuki.net/skandali/priyatelka-na-dayana-s-neochakvani-razkritiya-do-posledno-otkazvashe-razvod-s-charlz-zashtoto-ne-mozheshe-da-ponese/198563 Kliuki.net
Приятелка на Даяна с неочаквани разкрития: До последно отказваше развод с Чарлз, защото не можеше да понесе...

Принцеса Даяна до последно отказвала да се разведе с принц Чарлз, твърди една от близките й приятелки.

 

Вече починалата принцеса на Уелс остава една от най-забележителните личности в кралското семейство, а бракът и разводът й с принц Чарлз водят до невероятна драма в двореца.

 

Годината е 1992, а датата - 9 декември. Премиерът на Англия Джон Мейджър обявява, че принцът и принцесата на Уелс са взели решение да се разделят, но остават женени, а бракът им остава непроменен. Последвалите четири години са абсолютна агония и за двамата. Даяна отказва развод, тъй като не желае да признае провала на брака си, а Чарлз е притиснат от короната. И докато той все пак успява да намери утеха във връзката си с Камила, то Даяна доста по-трудно се справя с цялата публичност и медийно внимание, които следят всяка нейна стъпка.

 

"Тя не тъгуваше, че прекарва тази Коледа сама, без Чарлз. Тъгуваше, защото разбираше, че това е началото на края на брака й. Не можеше да се примири да живее в този свят, а не можеше да избяга и от него. Искаше да осигури стабилен и сигурен дом на децата си, а вместо това ги беше поставила в центъра на една война на противоречия", разказва приятелката на Даяна.


В крайна сметка не друг, а кралица Елизабет нарежда на двамата да се разведат, заради скандалното интервю на Даяна пред Мартин Башир пред Би Би Си. Скандалът "Камилагейт" допълнително налива масло в огъня и приключва брака им.

 

"Не беше лесно да подпише документите за развод. Тя знаеше, че между нея и Чарлз всичко много отдавна е приключило. Но страдаше, че не успя да създаде нормален и любящ дом за децата си - това, което винаги е искала", разкрива още нейната приятелка. В крайна сметка разводът е факт, а покойната принцеса почти непрекъснато пътува, за да избяга от самосъжалението и болката. Страдание, което й остава за цял живот...