март 29, 2024

Съдът отново не даде ход на делото за смъртта на Милен Цветков

https://kliuki.net/skandali/sadat-otnovo-ne-dade-hod-na-deloto-za-smartta-na-milen-cvetkov-3/166521 Kliuki.net
Съдът отново не даде ход на делото за смъртта на Милен Цветков

Кристиан Николов бил контактен с болен от COVID-19 

Апелативен съд - София ще заседава отново по делото срещу Кристиан Николов за катастрофата и причинената смърт на журналиста Милен Цветков на 6 октомври 2022 г. Заседанието за днес бе отложено, съобщиха от съда.

Съдът отново не даде ход на делото за смъртта на Милен Цветков

Причината - майката на подсъдимия е с ковид, а той е контактно лице. В съда бе докладвано, че му е извършен преглед от Спешна помощ и са констатирани симптоми на заболяването и при него. Страните бяха единодушни и съдът прие, че това е основателна причина за отлагане на делото. Първата възможна за всички участници в процеса дата за явяване в съда е 6 октомври.

На 4 март тази година Николов бе признат от Софийския градски съд за виновен за извършено по непредпазливост престъпление и му беше наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от 9 години, което да се изтърпи при първоначален общ режим. Освен това му бе отнето право да управлява моторно превозно средство за срок от 10 години.

Николов, под влиянието на наркотици и с превишена в градски условия скорост, помете автомобила на Цветков на червен светофар в района на мол "Парадайс" в София навръх Великден 2020 година.

Източник: dir.bg