април 30, 2024

Сеч на шефове в ОДМВР Пловдив! Схеми или некадърност са в основата?

Трима полицейски шефове са уволнени за убийството на Митко от Цалапица

https://kliuki.net/skandali/sech-na-shefove-v-odmvr-plovdiv-shemi-ili-nekadarnost-sa-v-osnovata/211129 Kliuki.net
Сеч на шефове в ОДМВР Пловдив! Схеми или некадърност са в основата?

Наложената проверка от министъра на вътрешните работи приключи с издаване на дисциплинарни производства срещу трима началници от ОДМВР – Пловдив. Наложените наказания са „уволнение“. Заповедта за проверка бе издадена на 2 август след жестокото убийство на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица.

 

Проверката е установила, че след извършеното убийство действията на служителите са били неадекватни. Докладът определя като тежко нарушение целия процес на работа. В допълнение се определя, че липсва тотална организация за издирвателни дейности след извършеното убийство. Посочва се нулева комуникация и взаимодействие на РУ Стамболийски с Областната дирекция на МВР в Пловдив.

 

Припомняме, че Димитър Малинов бе убит, впоследствие заровен на бунище до село Цалапица. След убийството обвиненият за деянието е имал няколко дни да напусне страната без да бъде притесняван от полицията. Помагачите за заравяне на трупа – близнаците Валентин и Борислав пък са отишли спокойно на почивка на българското черноморие. Майката на убития изложи предположения, че синът й е заровен жив.

 

Местните жители подадоха множество сигнали за чадър от полицията над убиеца и помогналите му за зловещото деяние. Шефът на полицията в Стамболийски нареди проверки и налагане на глоби на протестиращите след убийството на Митко, което вбеси излезлите по улиците жители на Цалапица.

 

Всички тези сигнали са били подложени на проверка, а след нея уволнени са бившият директор на пловдивската полиция Васил Костадинов, началникът на РУ – Стамболийски Ангел Керпиев, както и инспектор Дамян Капов от Криминална полиция Стамболийски.

 

Издирваният за убийството Рангел Бизюрев остава в неизвестност с международна заповед за арест. Помагачите му Валентин и Борислав остават в ареста.

 

Източник: 24chasa.bg