юли 27, 2024

Скандал! КПКОНПИ и прокуратурата погват Ариф Маджид за кражба на 700 хил. лв. народна пара̀. Легенда в щангите разобличи кражбите му

Ексшефът на федерацията разкри как арабинът трошил парите за спорт по почивки. Маги от “Ергенът” също минала през кревата му

https://kliuki.net/skandali/skandal-kpkonpi-i-prokuraturata-pogvat-arif-madzhid-za-krazhba-na-700-hil-lv-narodna-para-legenda-v-shtangite-razoblichi-krazhbite-mu-4/223587 Kliuki.net
Скандал! КПКОНПИ и прокуратурата погват Ариф Маджид за кражба на 700 хил. лв. народна пара̀. Легенда в щангите разобличи кражбите му

КПКОНПИ и прокуратурата са по следите на бившия шеф на Българската федерация по вдигане на тежести - “професионалният доносник” Ариф Маджид, издадоха наши източници от антикорупционната комисия. Очаква се всеки момент МВР също да вземе отношение по случая, изтарашвайки офисите и дома на бизнесмена по сигнал за присвояване и обсебване.

 

Причината босът на веригите KFC и Mikel да бъде разследван, са тежките злоупотреби и кражби на пари от касата на федерацията. “За времето, в което той управляваше родните щанги доказа, че не е никакъв бизнесмен, а самозванец и хрантутник на татко си. Същия като Християн Гущеров - лентяй и развратник, който троши на готово бащините си милиони по пачаври и скъпи почивки. Освен системни изневери на друго не е способен”, коментираха близки до разпасалия се наследник. По думите им, след федерацията той бил на път да фалира и ресторантите на баща си от веригата KFC, защото освен да бърка в касата, на друго не бил способен.

 

Столични клюкари издадоха, че една от мадамите, по които са отишли парите на родните щанги, е актуалната финалистка от “Ергенът” Маги. Тя хванала окото на развратния Ариф докато била хостеса в кафене “Лаваца” на “Витошка”, което също е част от активите на фамилията. Там била принудена да обслужва развратника срещу обещание той да се разведе с красивата Жасмин, която му народи цяла детска градина с наследници и му търпи гнусните изневери в името на децата. Вместо пръстен, “ергенката” останала с мизерните 300 лв. на “сеанс” и безплатна храна от заведението, възмущават се нейни дружки.

 

Докато щангистите мизерстват и нямат средства за подготовка, арабският милионер щедро е осребрявал личните си разходи за гуляи, пури, скъпи хотели и проститутки в Швейцария и Куба с държавните пари, отпускани от спортното министерство. За разгула с народни пари потвърди и легендата в българските щанги Антон Коджабашев, който в момента управлява федерацията.

 

“Нещата имат страшно измерение. През последните дни станахме просяци“, заяви Коджабашев на нарочна пресконференция.

 

“Още след избирането му, Маджид е пътувал до Куба и Швейцария, без да има състезания там и след това е осребрявал харчовете си с пари от федерацията”, сподели доц. Димитров. Той и колегите му от Управителния съвет останали ужасени, когато поискали и получили банково извлечение.

 

“Ние се надявахме да имаме добър ръководител в лицето на Маджид като бизнесмен, а той обсеби всички функции и еднолично разполагаше с парите на федерацията. Допуснахме голяма грешка, като му повярвахме на обещанията“, каза още генералният секретар за избирането и доверието към ексшефа на централата.

 

“Нотариална покана за 318 хил. лв., потънали за пури, за екзотични пътувания през 2023 г, вече е изпратена на Ариф Маджид“, съобщи А. Koджабaшeв.

 

Той очаква след около седмица да приключи и финансовата проверка и всички детайли около прахосването на парите на федерацията от неговия предшественик да станат ясни: ,,Ясно e, че отговорност от Маджид ще бъде търсена принудително, вкл. И чрез сезиране на прокуратурата“.

 

Ексшефът на щангите е отказал да уважи дори поканата на новото ръководство на федерацията ида се яви за приемо-предавателния протокол, каквато е стандартната процедура.

 

“За година и месец, колкото официално продължи управлението на щангите от Ариф Маджид, дефицитът общо възлиза на около 700 хил. лв., се разбра на пресконференцията. При предходния шеф на щангите Неделчо Колев, също дупката беше голяма - 505 хил. лв. задължения остави той“, поясни доц. Димитров.

Източник: crimesbg.com