юни 23, 2024

Скандал! Васил Терзиев мотае ДАНС, кметува без допуск до класифицирана информация

Столичният градоначалник осем месеца отказва да влезе в процедура по издаване на нужния документ

https://kliuki.net/skandali/skandal-vasil-terziev-motae-dans-kmetuva-bez-dopusk-do-klasificirana-informaciya-2/224999 Kliuki.net
Скандал! Васил Терзиев мотае ДАНС, кметува без допуск до класифицирана информация

Васил Терзиев брутално гази българското законодателство и се подиграва не само със софиянци, но и с националната сигурност на Р България, заявиха наши източници от службите. Те хвърлиха бомбата, че вече осми месец откакто кметът окупира сградата на ул. “Московска” 33, той работи без допуск до класифицирана информация.

 

Въпреки, че по закон всеки избран или назначен на висша държавна позиция е длъжен да подаде заявление и да попълни необходимите декларации в ДАНС, Терзиев се прави на приятно разсеян.

Заради мърлящината му нито той, нито останалите ръководни кадри в Столична община могат да боравят с класифицирани документи, разясниха експерти по сигурността. Така се спъват ключови за гражданите решения и проекти, което до някъде обяснява защо столицата е на този хал.

 

Тук е мястото да припомним, че заради отказ да получат допуск до класифицирана информация са падали главите на министри, зам.-министри и дори на висши кадри в службите. Не става дума за формалност, а за гаранция, че избраните или назначени на отговорни постове лица са достатъчно надеждни за да боравят с тайните на държавата.

 

Логично изниква въпросът от какво се страхува Васил Терзиев, че вече осем месеца разиграва службите и прави офицерите от ДАНС на маймуни, отказвайки да изпълни вмененото му от закона задължение. Дали пък нежният кмет не се бои, че може да получи отказ и да се наложи да напусне позорно сладкия пост?

 

Редакцията ни очаква своевременно Държавна агенция национална сигурност да вземе отношение по въпроса и да каже на обществото защо позволява на Васил Терзиев да руши устоите на държавата.

Източник: crimesbg.com