април 27, 2024

След секването на златната мина покрай коронавируса, доц. Атанас Мангъров намери нов начин за попълване на банковата си сметка

Все неща, които би трябвало да са задължение на социалните работници в кметството, но щом ЕС отпуска пари, защо да не бъдат усвоени?!

https://kliuki.net/skandali/sled-sekvaneto-na-zlatnata-mina-pokray-koronavirusa-doc-atanas-mangarov-nameri-nov-nachin-za-popalvane-na-bankovata-si-smetka/209847 Kliuki.net
След секването на златната мина покрай коронавируса, доц. Атанас Мангъров намери нов начин за попълване на банковата си сметка

Повече от очевидно е, че доц. Атанас Мангъров е налазил ударно бизнеса с усвояване на еврофондове в опит да попълни банковите си сметки. След секването на желаещи да се излекуват от коронавируса с чайчета и супички срещу сумата от 200-300 лв. за преглед, на скандалния инфекционист му се наложи да се преквалифицира в експерт по ромска интеграция. В новата си роля той е част от европроект, занимаващ се с приобщаване и овластяване на малцинствата в община Бойчиновци.

 

Фирмата на доцента „Научни иновативни решения“, е единствената, явила се на странния конкурс, проведен в края на юли тази година и подписала договор за 59 500 лв. без ДДС с кмета на община Бойчиновци за оказване на експертна помощ по проект „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвимите групи“.

 

На пръв поглед сумата не е никак малка, а и работата, която трябва да свърши екипът на Мангъров няма да ги тръшне от преумора.

Дейностите по проекта, описани на десетки страници с куп кухи фрази и клишета, могат да се разделят на три части. За всяка е предвидено и отдел но финансиране, съответно38 000, 11 500 и 10 000 лева. Освен дребни разходи за покупка на химикалки, стикери или раници, парите ще се приберат от консултантите на фирмата на доцента „Научни иновативни решения”.

 

В първата част хората на Мангъров ще проведат беседи с млади ромски родители от Бойчиновци, за да ги убедят, че трябва да водят хлапетата си на лекар, да ги къпят редовно и запишат на занималня още на 4-годишна възраст. Все неща, които би трябвало да са задължение на социалните работници в кметството, но щом ЕС отпуска пари, защо да не бъдат усвоени?!

 

Втората част от проекта предвижда разговори с 30 ученици. Хората на Мангъров имат за задача да убедят хлапетата, че е добре за тяхното бъдеще да завършат средното си образование. Мургавите ученици ще получат и напътствия за безопасните сексуални практики и съвети при семейно планиране. Целта на модула е да се пресече веднъж завинаги практиката ромските момичета да стават майки още на 12-13 години, става ясно от документацията по проекта.

 

След секването на златната мина покрай коронавируса, доц. Атанас Мангъров намери нов начин за попълване на банковата си сметка

 

При третия етап на проекта трябва да се идентифицират поне 15 потенциалните ромски лидери, след разговори с хора в махалата. Веднъж открити за бъдещите ромски водачи се предвижда допълнително обучение по специално изготвен наръчник. Интересно е, че докато усвоява еврофондовете, доц. Мангъров си остава и парламентарен съветник на „Възраждане”, които са за излизане на България от ЕС. Както често става в политиката, щом замирише на пари, обещанията към избирателите остават на заден план. В интерес на истината, Атанас Мангъров далеч не е първият „възрожденец”, при който има разминаване между думи и дела.

 

Раздвоение има и в семейството на партийния лидер Костадин Костадинов, национално известен с прозвището Костя Копейкин. Костадинов постоянно обижда медии и граждански сдружения, които финансират своята дейност с пари от чужди фондации. За Копейкин всички те са „зли соросоиди” и трябва задължително да бъдат обявени за „чуждестранни агенти”, както е в любимата му Русия.

 

Борбата на Костадин Костадинов срещу „злите соросоиди” обаче явно не е пречка съпругата му Велина и нейното сдружение „Образователна общност Варна” да получат. Финансиране от фондация, свързана с Джордж Сорос.

Източник: Уикенд