април 25, 2024

Справедливостта побеждава: Лена Бориславова съди Слави за просташката гавра

Съдебното порицание за Трифонов ще реабилитира хиляди хора като нас - репортери, фотографи, редактори и публицисти, чийто труд бе поруган

https://kliuki.net/skandali/spravedlivostta-pobezhdava-lena-borislavova-sadi-slavi-za-prostashkata-gavra-2/200645 Kliuki.net
Справедливостта побеждава: Лена Бориславова съди Слави за просташката гавра

Лена Бориславова подаде иск в Софийския градски съд срещу сценаристите на Слави Трифонов. Това съобщи самата тя в профила си във Facebook.

"13:30 в деловодството на Софийски градски съд ще бъде регистрирана първата ми искова молба за клевета и уронване на името ми. След сценаристите следват още няколко срещу мними обществени говорители и жълти медийни бухалки", написа тя.

 

Справедливостта побеждава: Лена Бориславова съди Слави за просташката гавра

Нашата медия е била сред най-яростните критици на г-жа Бориславова, не сме скривали нито една погрешна стъпка в публичното пространство, публикували сме скандални кадри и лични коментари по неин адрес. Ето защо днес имаме право повече от всеки друг открито да заявим, че сме доволни как тя с открито лице защитава честта на българската жена пред Темида.

 

Лена, както медиите фамилиарно я наричат, е безспорно смела дама, която нагази в политиката в едни от най-трудните за България времена. Логично беше всяка нейна стъпка да се гледа под лупа, а журналистическият фолклор да изобилства от пиперливи коментари и директни обвинения. Тя би следвало да е обръгнала, такава й е работата. А нашата работа е да пишем.

 

Справедливостта побеждава: Лена Бориславова съди Слави за просташката гавра - Снимка 2

В първите дни на Новата 2023 г. дори ние, преситените от вулгарност и цинизъм булевардни и жълти медии останахме безмълвни. Дни наред не можахме да облечем в думи шока и отвращението си от пошлата песен, в която Слави Трифонов и сценаристите му удрят зловещо една беззащитна жена.

 

Бяхме смазани от погнуса как фина, слаба във всеки смисъл и млада дама може да бъде залята с помия, преминаваща всички граници на достойнството. Обругана от човек, който до преди шест месеца калкулираше политически дивиденти на неин гръб, като коалиционен партньор в кабинета “Петков”.

 

Няма да коментираме доколко действията на Трифонов имат връзка с мъжествеността, този въпрос го оставяме на психиатрите. Настояваме обаче адвокати и съдии да си свършат работата, защото Слави не просто плю върху човешкото достойнство на Бориславова. Той си избърса ръцете с труда на десетки журналисти, които месеци наред правихме разкрития, събирахме документи и снимки, и ги публикувахме с риск за съществуването си. Целта на нашите материали, изобличаващи Лена и съпартийците й, беше да се провокира обществена дискусия за бъдещето на България, за морала, нравите и консумирането на властта. Никога не сме допускали, че трудът ни ще стане парцал, развяван в клипове и песньовки с нулева стойност.

 

Справедливостта побеждава: Лена Бориславова съди Слави за просташката гавра - Снимка 3

Ето защо една осъдителна присъда би била не просто в полза на ищцата Бориславова. Съдебното порицание за Слави ще реабилитира труда на хиляди хора като нас - репортери, фотографи, редактори и публицисти.

 

Ще завършим с думите на самата Лена, че

"Има как и има кой да прави политика по друг начин, без главоломна корупция и кражби, както и политическа сатира с интелект и в границите на човешкото достойнство".

Източник: crimesbg.com