October 23, 2024

Стар ДС - милиционер в схема със "земеделците" на Доган в Крумовград

https://kliuki.net/skandali/star-ds-milicioner-v-shema-sas-zemedelcite-na-dogan-v-krumovgrad-2/232456 Kliuki.net
Стар ДС - милиционер в схема със "земеделците" на Доган в Крумовград

 

Ако някой си мисли, че “Държавна сигурност” е в миналото и нейните агенти не се изявяват още на терен, то той е в голяма грешка

Пример за това е Димитър Димитров, който е щатен служител на Районно управление на МВР – ДС в Крумовград още от 1986 г. Същият през 90-те години е в съдружие с фамозния тогава Тенчо Тенев – Свинаря, като върти с него най-различни бизнеси, а по-късно представя себе си за крумовградски бизнесмен, известен под прякора “Бургуджана”. Същият Димитър Димитров е и част от прословутата през 90-те години от “Източноевропейска петролна компания” АД, в която за известен период тогава работеше дори и самият ген. Любен Гоцев.

В последствие проверка на архивите показа, че поне 11 души от състава на “Юнион банк” са били с дългове от над 1 млн. неденоминирани лева, които така и никога не са върнали. Факт, който ги превръща в класически кредитни милионери, а един от тях е именно ДС-агентът Димитър Димитров.

В началото на новото хилядолетие пък, същото това ДС ченге вече се представя за голям бизнесмен – производител на обувки и собственик на фабрика в Крумовград, като по това време Димитров дори го играе нещо като ръководител на опозицията, бореща се срещу канадската златодобивна компания “Дънди Прешъс”. След като обаче първоначално той вдига много шум и организира няколко протеста срещу “Дънди”, най-изненадващо само година по-късно, Димитров вече напълно е забравил за изнасяното българско злато, като дори няколко организации и юридически лица свързани с него почват да се ползват с щедрото спонсорство на канадците. Едва ли е нужно да ви обясняваме какво се е случило – “Дънди” са напазарували лицето Димитров, пише mutrinews.com.

Днес същият този милиционер от ДС продължава да вилнее в района на Крумовград, като в последните седмици се е хванал да агитира в полза на “земеделците” на Ахмед Доган. Той не спира да агитира и да обещава финансови дарове на всички, готови да подкрепят Доган. В същото време обаче онези, които не са съгласни с него са постоянно плашени с мутри или битов тормоз.

Всъщност тук е мястото да споменем, че Митко Димитров има опит с мутрите, тъй като основаната през далечната 1993 г. “Източноевропейска петролна компания” бе със седалище хотел “Орбита” в София, който пък през първата половина на 90-те години бе основното свърталище на прохождащите в дивия български капитализъм мутри и борчески персони, които пък по-късно създадоха групировката СИК.

Днес освен, че е привърженик на Доган, Димитров се изявява и в ролята на съветник на голяма турска компания за карго и авиопревози със седалище и регистрация у нас. Какво точно обаче разбира ченгето – обущар от авиация, така и не става ясно, но пък е ясно, че милиционерът завинаги си остава милиционер.

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ ПОДРОБНОСТИ ЗА ДС – ДЕРИБЕЯ ДИМИТЪР ДИМИТРОВ, КАКТО И ЗА НЕГОВИТЕ СХЕМИ И ИГРИ В ТУРЦИЯ!

Източник: mediamall.info