September 21, 2024

Удар по националната сигурност! Ето как ППДБ овладяват службите и “паричните потоци” за да върви контрабандата през митниците

Колко още фалшификации по модела “Корал” са извършени в държавната администрация по времето на Кирил Петков?

https://kliuki.net/skandali/udar-po-nacionalnata-sigurnost-eto-kak-ppdb-ovladyavat-sluzhbite-i-parichnite-potoci-za-da-varvi-kontrabandata-prez-mitnicite-2/224114 Kliuki.net
Удар по националната сигурност! Ето как ППДБ овладяват службите и “паричните потоци” за да върви контрабандата през митниците

“В ДАНС трябва да се сложи човек, който има политическа задача да свърши определена работа. Много бързичко да измъкнем цялата информация от ДАНС и Икономическа полиция”.

 

Думите са на Атанас Атанасов - човекът, отговарящ за назначенията в службите по време на кабинета “Денков”, а ако вярваме на кулоарните слухове - и доста преди партията му официално да влезе във властта. Поводът да ги изрече е съставянето на сглобката, а целта - ППДБ да сложи ръка върху каналите за контрабанда и да ги контролира през шефовете на силовите структури и финансовото министерство.

 

Ценните и мъдри слова на джобния генерал стигат до читателите благодарение на сайта “Афера”, а удоволствието това да се случи дължим на вече покойния Алексей Петров, който е записал разговорите, водени от Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Лена Бориславова и Николай Денков на чашка в ресторант “Делвите”, собственост на покойната барета.

Тук е мястото да вметнем, че според запознати с нрава на Алексей, приживе той е дал на ПП-тата и ДБ-тата да разбират, че разполага с меко казано злепоставящи репутацията им записи, което теоретично е ни повече, ни по-малко мотив те да са силно заинтересовани от отстраняването му. В чисто физически план. Но нека караме по ред.

 

Причината горепосочената пасмина така страстно да желае подчиняването на репресивните, разузнавателни и финансови структури в държавата можем да открием месец преди “Афера” да разпространи скандалното аудио. В първите дни на м. април т.г.  същата медия изкара не по-малко шокиращи снимки, на които най-ключовата професионална фигура в МВР - главният секретар Живко Коцев е полегнал дибидюс гол в сауната заедно с арестувания преди това за осъществяване на цигарена контрабанда Стефан Димитров - малката Яра. Той и до днес търка наровете заедно с баща си Марин, и шефката на митниците Петя Банкова, лично назначение на финансовия министър Асен Василев. Други фотоси показват същата мила мъжка дружинка в дома на друг гуру на правораздаването и сигурността от ППДБ - Бойко Рашков. Юнаците буквално се къпят в пачки евро, а за повече екзотика върху натюрморта е ситуиран пудел.

 

В светлината на онези снимки, репликите от записа, че: “…В МВР има значение кой ще е главният секретар, да ти кажа. Министърът няма според мен задачи. Главният секретар на МВР е човекът, който…..” лепват като фалшив бандерол върху тезата, че главната цел на “Промяната” е завладяването на държавата и осъществяването чрез подставени лица контрабанда в особено големи размери.

За тези “особено големи размери” е знаел още един покойник - адв. Асен Джингов, който е обслужвал интересите на ПП, а кантората му “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, е била работодател на Лена Бориславова. По време на кабинета “Петков” дружеството получава меко казано неприлични по размер договори за правно обслужване на ББР.

 

Малко преди кончината на Алексей Петров, Джингов е намерен мъртъв в собствената си, строго охранявана вила. Удавен в яма. Съвсем случайно и по невнимание. Най-вероятно сам се е подхлъзнал. Поне такива са откъслечните обяснения в медии, близки до кръга “Прокопиев”. Адвокатът на Промяната”, както той е бил наричан приживе, е познавал в дълбочина механизмите на контрабандата, а част от професионалните му ангажименти се свързват с регистриране зад граница на цигари “куча марка”, или т.нар. illicit brands, които редовно биват залавяни при акции срещу нелегалното им производство и разпространение.

 

Споменавайки Лена Бориславова в юридически контекст, няма как да подминем нейната запазена марка - фалшификациите. След като в предходен материал по темата припомнихме схемата й за пране на пари с недоказан произход в черната каса на ПП чрез фиктивни дарения, би било несправедливо да пропуснем друго нейно юридическо достижение - подправянето на официални документи и полагане на фалшиви подписи. Тези подписи не са на криминални типове, а на общественици, които реално ги вкараха в политиката и им създадоха легенда на граждански активисти.

 

Говорим за съучредителите на движение “Корал”, основано от журналиста на “Бърд” Атанас Чобанов и от съименника му Атанас Русев, който го оглавява. Там е членувал и Кирил Петков, който при встъпването си в длъжност като министър на икономиката и в последствие като премиер е бил длъжен да освободи поста. За да запази контрол върху организацията, обаче, Петков е подучен от Лена Бориславова да изготви документи с невярно съдържание и да ги подаде в търговския регистър с фалшивия подпис на председателя Атанас Русев. Черната работа с копирането, рязането и пействането на неистинските парафи е свършено лично от конкубинката на Киро - Лена, която най-вероятно в израз на висока интелигентност ги подава с личния си електронен подпис.

 

Разкритието за поредното, този път документално престъпление на ПП гръмва в сайтовете “Биволь” и “Бърд”, които от съидейници бързо биват произведени от Киро и Лена в предатели, клеветници и лъжци. На Димитър Стоянов от “Бърд” малко след това му е спретната “активно мероприятие” за предупреждение - бива нападнат посред бял ден на улицата и предизвикан да се защити с личното си оръжие.

 

Явно обръгнала на толкова много високопоставени убийства в най-близкото си обкръжение, преди дни на въпроса защо фалшифицира документи и ще съди ли журналистите за клевета, г-ца Бориславова отговаря във фейсбук хладнокръвно: “Първо да приключи наказателното дело и после, ако ония Господа (бел.ред. журналистите от “Биволь” и “Бърд”) още ги има, ще го мисля”. Звучи като зловещо предупреждение. Така го е разбрал и журналистът Николай Бареков, който на 28 май т.г. пише в личния си профил: “…. Сега разбирам защо Митко Стоянов от BIRD ходи въоръжен до зъби из улиците и вади пистолета при първия бой. Лена Бориславова не се шегувала и направо плаши с убийство и  изчезване колегите от Бивол, които и разкриха фалшификациите с подписите в #Коралгейт. Абсолютно дъно, а баце Сарафов спинка! BNews Bg….”

 

Но да се върнем на записите. Планът за контрол върху силовите ведомства е планиран от Асен Василев и Атанас Атанасов да се случи ударно и анблок: “…. Аз не казвам да го правим на сляпо, но това, което казвам е, че това трябва да се случи бързо, ударно и наведнъж. За да излезе като една обща /не се разбира/, като един общ списък….” Репликите са на Асен Василев - главният отговорник за паричните потоци в държавата. Кирил Петков го допълва още по-недвусмислено: “…. В смисъл аз лично, ако ще го играеме тоз втори мандат, ние трябва да имаме сигурност, че паричните потоци сме ги овладели на системно ниво….”

 

Думите му се оказват пророчески и към днешна дата митниците, МВР, Икономическа полиция и още ред репресивни органи са пълни с техни протежета, поставени на невидими, но ключови длъжности. Най-вероятно за да контролират контрабандния поток и да бдят в чия каса износителите на нелегални цигари се отчитат. Същото важи за наркотиците, ментетата, незаконния износ на животоспасяващи лекарства и изобщо на всяка стока, чийто износ може да се превърне в свежи пари за купуване на избиратели, журналисти и социолози.

 

За да сложим все пак някакъв оптимистичен финал на нерадостните разсъждения, трябва да признаем, че в ПП все пак е останал един наивен идеалист в лицето на Кирил Петков и последните записи го доказват. Той единствен измежду Асен Василев, Николай Денков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Лена Бориславова не беше разбрал, че партията му има чували с пачки: “……Ма аз не знаех, че имаме кеш. Аз си мислех, че нямаме кеш…” Край на цитата.

Източник: crimesbg.com