март 28, 2024

Весела Лечева в грандиозен конфликт на интереси

https://kliuki.net/skandali/vesela-lecheva-v-grandiozen-konflikt-na-interesi/166682 Kliuki.net
Весела Лечева в грандиозен конфликт на интереси

В родната действителност се нижат абсурд след абсурд

Нов скандал се заформи около името на служебния министър на спорта Весела Лечева.

За никого не е тайна, че тя бе назначена на министерския пост от държавния глава Румен Радев. Тук обаче възниква горещият въпрос как се случва това, предвид факта, че Весела Лечева е в грандиозен конфликт на интереси.

Весела Лечева в грандиозен конфликт на интереси

И ако се питате защо, то веднага ще ви отговорим. Защото, докато тя надзирава тотото и координира държавните политики за справяне с хазартната зависимост, особено сред младите хора, брат й Даниел, наричан още Дидо, върти верига казина, заедно с доведения й син Мартин.

За никого не е тайна, че покойният й съпруг Манол Велев освен всичко друго бе и хазартен бос. В този ред на мисли Мартин е достоен наследник на баща си.

Както вече сами се досещате, семейството изцяло покрива две взаимно изключващи се сфери. Докато Дидо и Мартин въртят салони за хазарт, Лечева ще ги „надзирава“. Да, да, ама не!

И защо Весела Лечева да не заеме този толкова удобен за семейния им бизнес министерски пост, предвид факта, че вторият й съпруг Сотир Ушев, който е офицер от резерва и с когото тя от години сияе по снимки от сватби и кръщенета, е рамо до рамо с Десислава Радева и президента Румен Радев.

Ако към всичко това добавим и факта, че Весела Лечева е от вътрешната опозиция в БСП и е сред най-ярките врагове на Корнелия Нинова, а освен това е и кума на Мая Манолова, то едва ли назначението й на този министерски пост е изненада за някого.

Вероятно си спомняте, че това далеч не е първият път, в който Весела Лечева заема този пост. В началото на новия век тя бе шеф на Държавната агенция за младежта и спорта.

Едва ли сте изненадани как би могъл да се съчетае такъв пост с хазартния бизнес на най-близките й.

За съжаление това далеч не е първият, а и едва ли ще е последният абсурд в държавата ни. Обществото като цяло се нагледа на удобни постове за наши хора и какви ли не конфликти на интереси, но както се казва „Кучетата си лаят, а керванът си върви“. А после, иди, че им вярвай на родните политици, които се изкарват по-чисти и от детска сълза, но само на думи!

Източник: Уикенд