април 25, 2024

Веселин Калановски: Умрели от алкохол са единствените загинали у нас красноармейци

Би работил отново и с удоволствие с част от екипа на сериала

https://kliuki.net/skandali/veselin-kalanovski-umreli-ot-alkohol-sa-edinstvenite-zaginali-u-nas-krasnoarmeyci/201323 Kliuki.net
Веселин Калановски: Умрели от алкохол са единствените загинали у нас красноармейци

След като нашумя през 2004 г. със сериала „Хотел България“, актьорът Веселин Калановски се подвизаваше и в други тв новели като Домашен арест, Скъпи наследници и Братя. Тази пролет 66-годишният общински съветник е част от екипа на сериала „Вина“, който се излъчва по БНТ. Там той се превъплъщава в Харизанов.

 

Споделя, че всички от екипа на сериала Вина си вършели чудесно работата. Освен това имал възможността да се срещне на снимачната площадка с един от най-добрите родни режисьори – Виктор Божинов. Категоричен е, че с някои от колегите си би работил и по други проекти, и то с удоволствие.

 

Веселин Калановски: Умрели от алкохол са единствените загинали у нас красноармейци

Макар да е съучредител на „Да, България“, не присъства в листите на ПП-ДБ за предстоящите избори. Отбелязва обаче, че не е включен по негово решение, но не е спрял да споделя идеите и принципите на „Да, България“ и ДБ. Не е променена и визията му за това как трябва да се развива обществото.

 

След четирите последователи изборни кампании, които изпили енергията му, решил, че този път ще прескочи. Освен това човек трябва да може да си дава реална оценка в какви позиции ще се впише. Да бъде общински съветник в СОС не му пречи да практикува основната му професия, но ако е депутат – това ще е невъзможно.

 

Категоричен е, че ако след вота му предложат да стане министър на културата ще откаже, тъй като това е работа за човек, който кипи от енергия. Никога дори не си е поставял за цел да бъде министър на културата.

 

По отношение на МОЧА, Калановски е категоричен, че е изключително обидно паметникът на окупацията на България да е тройно по-голям от този на националния ни герой. Допълва, че ако не се вземат под внимание умрелите от етилов алкохол и двама, разпределени в Стара Загора за изнасилване, няма нито един загинал съветски войник у нас. Паметникът няма и строителни книжа.

 

Макар през януари да навърши 66 години, е категоричен, че човек не трябва да се отдава на леност, тъй като в такъв случай остарява много по-бързо. Не се чувства остарял, още повече, че актьорската професия изисква физическа активност, която го кара да се чувства добре и в тонус. Освен това редовно плува и катери планини, когато има възможност. Преди години карал и ски, но преустановил това занимание след травма.

Източник: Уикенд