март 28, 2024

Весо Телото загази, МВР погна дилърите му

Зам.-директорът на ГДБОП Димитър Кангалджиев спуснал лично чадър над Весо Телото 

https://kliuki.net/skandali/veso-teloto-zagazi-mvr-pogna-dilarite-mu/196137 Kliuki.net
Весо Телото загази, МВР погна дилърите му

След сензационните разкрития за ударното завръщане на Бандата на чуковете на наркопазара под ръководството на Веселин Ермалаев, по-известен като Весо Телото, МВР от кумова срама предприе акция срещу дилърите на смърт в София.

Само преди дни своеобразна акция „Антидрога” стартира едновременно в 13-те най-оборотни заведения в София, Пловдив, Варна и Бургас. При операцията, в която участвал и спецотрядът на МВР „Кобра”, бяха задържаха 14 човека.

Униформен източник от сектор „Борба с организираната престъпност” подчерта, че част от арестуваните са дилъри на Весо Телото. Така и не става ясно обаче защо тази информация не бе оповестена от Вътрешното министерство.

Атаката срещу наркотърговията започна в нощта на 22 срещу 23 октомври (събота и неделя) на територията на СДВР и областните дирекции в Пловдив, Бургас и Варна.
Операцията бе разпоредена от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев и е проведена под методическото ръководство на сектор „Наркотици” на Главна дирекция „Национална полиция”, се казва в лаконичната информация на МВР.

След проверяваните заведения са оборотните заведения „Плаза” и „Клуб 33” в Студентски град, както и хитовата дискотека „Театро”.
Ченгетата все пак признават, че специализираната операция е на база придобита информация, че в баровете се употребяват и разпространяват наркотични вещества.

По време на полицейските действия е извършена проверка на 186 лица, за 21 от тях е установено, че са от активния криминален контингент, без обаче дори да се спомене, че са от Бандата на чуковете, бос на която сега е Веселин Ермалаев.

Задържани са общо 14 лица, 2 от които са били обявени за общодържавно издирване. Образувани са 7 досъдебни производства, съставени са 11 протокола (7 – по Закона за МВР и 4 – констативни).
Иззети са различни по вид и количество наркотични вещества, се казва в съобщението на МВР. Имената на заведенията, в които е проведена акцията, не се съобщават, нито пък поименно се посочват арестуваните.

От МВР твърдят, че идеята е този тип проверки да станат регулярни – щели да се правят всеки петък и събота в най-големите дискотеки в София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе.
Антимафиотът отбеляза очеваден факт –  при шумната акция Весо Телото „случайно” не е арестуван. 

„Причината е, че мои пробити колеги от БОП-а, които вече се разследват, все още са на заплата при Ермалаев и са го предупредили въобще да не си показва носа навън.
Това е част от новата стратегия за оцеляване на Бандата на чуковете – снишаване под радара и никаква показност.
„Съветите на моите „колеги” вече са приложени на практика – от седмица Весо Телото се движи с 30-годишен син фолксваген „Пасат”, в компанията на четирима или петима охранители, също с вехти коли, за да не се набиват на очи”, разкри още униформеният източник.

Спецченгето призна, че МВР странно загуби инициативата за борба с наркомафията, и по-конкретно за противодействие на развилнялата се Банда на чуковете на Весо Телото.
„Надеждата е в прокуратурата, която разполага с цялата престъпна схема – дилърите на Веселин Ермалаев по квартали, техните имена, и телефонни номера.
Държавното обвинение вече е събрало и данни за корумпираните полицаи, които пазят улстраса Ермалаев, очаква се скоро прокуратурата се задейства, след като МВР спи”, категоричен е информаторът.

Повод за МВР акцията стана информация, която осветли основните играчи в люлинската банда на чуковете, успяла да вземе лъвския пай от разпространението на дрога в София.
Поредният възход на „Чуковете” се свързва с името на един от старите играчи в бандата – 35-годишният Веселин Ермалаев.
Ултрасът оглавил разбойническата бригада, след като тарторът й Любомир Симеонов – Любо Чука се отдръпна от престъпния свят.

Бившият бодигард на Таки получи обвинение за участие в наробанда през 2009-а, оттогава се е отдръпнал от подземния свят. Така изгряла звездата на люлинския гангстер Весо Телото.
В момента Ермалаев и аверите му са залели столицата с наркотици – основно кокаин и амфетамини. Улични дилъри признали, че „белото” било с много ниско качество, защото алхимиците на Телото разреждали наркотика с химикали, за да вдигнат количеството.
Неговите „търговците на дребно” продавали отровата си във всички популярни дискотеки – основно в Студентски град и копторите в центъра.

Лично новият бос на Бандата на чуковете се разплащал с охранителите в дискотеките, за да пускат вътре само негови дилъри. Запознати твърдят още, че Весо Телото прикоткал в бандата си дори непълнолетни ученици, които да пласират смесената до неузнаваемост кока сред най-младите фенове на отровата.

Заради поредният възход в ъндърграунда Веселин Ермалаев обект на разработка в отдел „Вътрешна сигурност” в МВР.
Причина са приказките му, че топ ченге от върховете на ГДБОП лично е спуснало чадър над престъпната му дейност срещу „комисионна” от 20 000 лева на месец. Неофициално се спряга името на зам.-директора на ГДБОП Димитър Кангалджиев, който вече бил обект на засилени проверки.
Източник: Уикенд 
 

Весо Телото загази, МВР погна дилърите му