април 28, 2024

БФС с писмо към УЕФА: Бербатов е организатор на протестите

БФС са поискали мач без публика от УЕФА

https://kliuki.net/sport-kliuki/bfs-s-pismo-kam-uefa-berbatov-e-organizator-na-protestite/213196 Kliuki.net
БФС с писмо към УЕФА: Бербатов е организатор на протестите

Поредна доза лъжи на БФС бе разкрита. Излезе писмото, с което родната централа е поискала смяна на града за провеждане на мача с Унгария, както и желанието спортното събитие да бъде проведено без публика.

 

В официалната страница за протеста и оставка на БФС във Фейсбук се разпространява оригинала на писмото, подписано от генералния секретар Борислав Попов. Шокиращото в коресподенцията е, че цялата вина се хвърля върху Димитър Бербатов. В писмото е описано, че се очаква протест на фенове по време на мача България - Унгария като част от усилията на г-н Димитър Бербатов и неговия екип да свалят легитимния президент на БФС Борислав Михайлов. Припомнят се други изцепки на фенове по време на футболни срещи, като те също са приписани като вина върху опозицията на управлението на футболния ни съюз.

 

Припомняме, че седмици преди провеждането на срещата и организацията около нея от БФС категорично заявяваха, че решението за мач без публика и смяна на града са вследствие на писмо от СДВР и становище на УЕФА. Оказва се, че това е поредният опит за заблуда и манипулация на обществото, а искането е единствено и само на родната централа, страхуваща се да срещне народната любов.

 

Именно решението доведе до невиждани кървави сцени в центъра на София с ранени полицаи и фенове и с разрушения по инфраструктурата. Очаква се през седмицата решение за оставка на ръководството по време на извънредния Конгрес на БФС.

 

Източник: Фейсбук