април 28, 2024

Би ли жертвал кандидатурата си Бербатов в името на обединение?

Оставката на Борислав Михайлов ражда различни хипотези

https://kliuki.net/sport-kliuki/bi-li-zhertval-kandidaturata-si-berbatov-v-imeto-na-obedinenie/214751 Kliuki.net
Би ли жертвал кандидатурата си Бербатов в името на обединение?

Възможно ли е Димитър Бербатов да се откаже от заявената кандидатура за президент на БФС? Подобен въпрос се породи след оставката на Борислав Михайлов като ръководител на футболната ни централа. Освен това в социалните мрежи се появиха и различни хипотези и имена, които биха били по-обединяващи от евентуалната заявка на Бербатов.

 

Стилиян Петров е може би фигурата, която събира най-голямо одобрение около себе си. Друг е въпросът дали на Стенли му се захваща с помиите около българския футбол, но в различен контекст неговото име се завъртя в медийното пространство. Самият футболист застана твърдо зад оставката на сегашното ръководство и изрази пълна подкрепа към кандидатурата на Димитър Бербатов. Множество фенове на родни клубове също искат смяна на управлението, но някак са по-пасивни когато става въпрос за Димитър Бербатов като нов шеф. Вероятно фенските пристрастия при него са доста по-изразени и са на другия полюс от досегашния ръководител Борислав Михайлов. Стилиян Петров е по-одобряван и харесван от феновете в цялата страна без значение от фенските си предпочитания.

 

Президентът на Славия Венцислав Стефанов публично обяви, че Бербатов не е желана кандидатура и с две ръце би гласувал за Стилиян Петров. Ексцентричният шеф на най-стария столичен футболен клуб едва ли е определящ за избора, но често той залага тенденция, която впоследствие се оказва решаваща.

 

Доколко е възможна и обща кандидатура на Димитър Бербатов и Стилиян Петров? Това би било един разумен избор, който ще обедини голяма част от футболните хора у нас, а именно съединението би било най-добрият катализатор за излзиане от кризата, в която българския футбол е потънал.

 

Изтоник: Фейсбук