април 28, 2024

Боби Михайлов хвърля оставка днес?

Очаква се избор на нов временен президент на БФС

https://kliuki.net/sport-kliuki/bobi-mihaylov-hvarlya-ostavka-dnes/213641 Kliuki.net
Боби Михайлов хвърля оставка днес?

Очаква се днес да се разбере дали Борислав Михайлов ще подаде оставка като президент на БФС. За 13 часа в Национална футболна база „Бояна“ е насрочено зааседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз.

 

Основната задача пред изпълкома е насрочване на дата за нов извънреден конгрес. Повод за това станаха безпрецедентните протести срещу сегашното управление на футболната централа. Близки до Боби Мохайлов подозират, че именно днес той ще хвърли оставка под политически натиск. Той е бил подложен на сериозно напрежение след кървавите инциденти, породени от недоволството към неговото управление. Покана да освободи поста е имало от общественици и влиятелни политици.

                                                

Букмейкърите пък са сигурни в оставката на Борислав Михайлов и дори пуснаха залози за временен президент на БФС. Най-вероятният избор за поста е Михаил Касабов, който бе начело на централата през 2019-а година, когато Боби подаде отново оставка. Други претенденти според букмейкърите са Гозно и настоящият секретар Христо Запрянов.

 

Кандидати за президент на БФС няма да липсват и при извънредния конгрес. Засега заявки са дали Диитър Бербатов, който се изявява като единствената опозиция на управлението. Христо Крушарски също изрази желание да застане начело на футбола ни и сподели, че има идеи и конкретни решения за справяне със ситуацията. Други потенциални кандидати може би ще са Ивайло Дражев и Христо Порточанов. Настоящото ръководство най-вероятно ще запази мераци за управление, но по-скоро ще е чрез доверен човек, а не директно през Борислав Михайлов.

 

Източник: Фейсбук