април 28, 2024

Лагерът на националния отбор по шахмат за жени започна в хотел "Макси Парк Хотел и Спа" във Велинград

https://kliuki.net/sport-kliuki/lagerat-na-nacionalniya-otbor-po-shahmat-za-zheni-zapochna-v-hotel-maksi-park-hotel-i-spa-vav-velingrad-2/218221 Kliuki.net
Лагерът на националния отбор по шахмат за жени започна в хотел "Макси Парк Хотел и Спа" във Велинград

Националният отбор по шахмат за жени започна тренировъчен лагер във Велинград, съобщиха от Българската спортна федерация по шахмат.

 

Лагерът е организиран от членуващата във ФИДЕ федерация и е част от подготовката на националките за индивидуалното европейско първенство по класически шахмат за, което ще се проведе на остров Родос, Гърция от 18 април до 30 април 2024 година. 

В хотел "Макси Парк Хотел и Спа" във Велинград до 23 февруари ще се подготвят европейските шампионки от Будва Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Белослава Кръстева и Виктория Радева. Те ще тренират под ръководството на треньора на националния женски отбор Петър Арнаудов и неговия екип. Гергана Пейчева, която също бе част от тима, взел златните медали от европейското отборно първенство в Черна гора, има ангажименти в САЩ и няма да присъства.

 

За пръв път от над 10 години в България се провежда подобен тренировъчен лагер по шахмат, а от БСФШ се заричат в скоро време да има такива лагери не само за националните отбори за мъже и жени, но за тези за младежи и девойки.

 

“Макси Парк Хотел и Спа” се намира в сърцето на Родопите, на най-високата точка на СПА столицата на Балканите, с невероятна гледка към целия град и достатъчно близо до чистия въздух и спокойствието на природата, за да забравите всичко. забързаният градски начин на живот.

 

Хотелът е разположен в най-големия природен боров парк във Велинград и разполага с множество топли басейни, което го прави хотелът с най-много басейни с минерална вода в региона.

Източник: bgchess.info