декември 08, 2023

Ново високо признание за българския ръгби спорт

WINBET е основен партньор на националните отбори по ръгби за мъже и жени

https://kliuki.net/sport-kliuki/novo-visoko-priznanie-za-balgarskiya-ragbi-sport-3/198631 Kliuki.net
Ново високо признание за българския ръгби спорт

Българският ръгби спорт получи ново признание. Председателят на родната федерация Атанас Зафиров бе отличен със сребърния медал за заслуги на Rugby Europe за дейността и работата му по развитието и утвърждаването на играта в Европа.

Отличието му беше връчено на 104-то годишно заседание на Генералната асамблея на Rugby Europe в Париж от президента на европейската федерация Октавиан Морариу.

„Това е голяма чест за мен. Посвещавам тази награда на всички  състезатели, треньори, на спонсорите на отбора, на моите колеги от федерацията, на верните ни фенове. Тя е за тях! Това е престиж, не само за нас, а и за цялата ни държава. Казаха се много добри думи за България и съм горд, че шефовете на европейските федерации виждат и оценяват огромния скок в  развитието на българското ръгби в международен план”, сподели от Париж Атанас Зафиров.

Отличието за г-н Зафиров е поредното постижение на целия български ръгби спорт, който изпраща една изключително успешна година.

Българският национален отбор по ръгби, под ръководството на френския специалист Ромен Балмис, спечели всички свои мачове през годината – незапомнен успех в историята на този спорт у нас.

За периода от 2018 г. досега отборът се изкачи се изкачи с 35 места в световната ранглиста и в  момента оглавява класирането в Конференция 1 Юг на Rugby Europe. Победителят в конференцията ще играе през 2024 г. на ниво „Трофи” (второто по сила на Стария континент) и ще участва в квалификациите за Световната купа през 2027 г.

В началото на ноември, Българската федерация по ръгби обяви, че продължава и разширява партньорството си с WINBET, като логото на компанията вече ще украсява фланелките на националните отбори по ръгби мъже и жени. Постигнатото споразумение бе логично продължение на отношенията между двете страни след чувствителния напредък, който отбелязаха българските национали.

 

Президентът на Българската федерация по ръгби Атанас Зафиров (вляво) получи сребрен медал за заслуги в развитието на спорта в Европа от президента на Rugby Europe Октавиан Морариу