април 28, 2024

Сръбският наглец Младен Ракията си тръгва от националния отбор с 240 000 евро неустойка

Александър Димитров развива отборите си на етапи

https://kliuki.net/sport-kliuki/srabskiyat-naglec-mladen-rakiyata-si-tragva-ot-nacionalniya-otbor-s-240-000-evro-neustoyka/211483 Kliuki.net
Сръбският наглец Младен Ракията си тръгва от националния отбор с 240 000 евро неустойка

Треньорът на младежкия национален отбор на България Александър Димитров, известен във футболните среди като Сашо Етапа, е един от вариантите да води представителния тим на България. Фаворит за поста по принцип е Илиан Илиев, но треньорът на „Черно море” най-вероятно ще откаже. Така идва ред на Сашо Етапа да заеме поста след пълния провал на сърбина Младен Кръстаич.

Сегашният селекционер Кръстаич ще бъде запомнен с хубавата ракия, която произвежда във винпрома си до Войводина, и посредствените резултати на нашия състав. Присъдата на Младен Ракията вече е прочетена, но се чудят как да го изгонят, тъй като трябва да получи крупна неустойка.


За БФС първи вариант за поста е треньорът на „Черно море” Илиан Илиев. 55-годишният варненец се утвърди в последните години като най-добрият от българските специалисти. Проблемът обаче бил дали въобще ще се съгласи да вади националния отбор от калта, и то при положение, че през този сезон „моряците” се представят отлично и вървят на второ място. „За какво му е на Илиан лозе на баир?”, коментират близките му.


Така идва ред на 47-годишният Сашо Етапа, който се явява част от прочутия футболен отбор „Тигрите на Бойко” от „Витоша” (Бистрица). Навремето дори беше треньор на тогавашния премиер Бойко Борисов, и оттогава са много близки. Прякорът му идва от времето, когато водеше „Берое” и каза, че ще развива отбора на етапи. През първия етап до седмия кръг заралии вървяха напред в класирането. Само че във втория етап понесоха серия загуби и треньорът беше изпъден. На изпроводяк се скара със запалянковците от Стара Загора, които му лепнаха прозвището Сашо Етапа.

Сръбският наглец Младен Ракията си тръгва от националния отбор с 240 000 евро неустойка


Макар и с имидж на връзкар, Александър Димитров може да се похвали с нелоши резултати като треньор на юношите и младежите на България. С 15-годишните дори игра на европейско първенство, а в момента формацията ни до 21 години се представя много по-сполучливо от разпасаната команда на Младен Ракията. Избраниците на сърбина се изложиха като кифладжии да паднат от Литва с 0:2 в София. Гостите от прибалтийската страна са известни като силни на баскетбол и хокей, но във футбола ги няма никакви. В последните си 25 мача например Литва има едва три победи – две от тях срещу България (3:1, 2:0) и една над пълните аматьори от Сан Марино (2:1). Кръстаич се опозори с общо четири поредни загуби, последната срещу Албания (0:2) в Тирана.

Сръбският наглец Младен Ракията си тръгва от националния отбор с 240 000 евро неустойка - Снимка 2


Въпреки това Младен Ракията най-нагло разправя, че вървим на прав път и извършва подмладяване в отбора. Дори наплю българските клубове, че използват много чужденци, и ни посъветва направо да си закрием първенството. По този повод шефът на Професионалната лига Атанас Караиванов настоя треньорът да бъде изритан на секундата.
Истината е, че наглият сърбин не иска да си подаде оставката, а се надява да го уволнят. В този случай той ще прибере всички оставащи заплати до края на договора си, които са на обща стойност 240 000 евро. Това втрисало Боби Михайлов, който вече не можел да гледа Кръстаич, макар че до скоро пиянстваха заедно. Перуката се надявал да се разберат със сърбина за поне половината от парите, и да мине по-тънко. Преговорите между двамата щели да се провеждат на чашка в следващите дни, за да спадне напрежението, предполагат във футболния съюз.

Освен Сашо Етапа, има и други мераклии да се захващат с националния отбор. Бившият треньор на „Левски” Емил Велев – Кокала съобщи, че запретва ръкави, стига да бъде избран от бившия си съотборник в „Левски” Боби Михайлов. „Само аз, Мъри и Херо можем да се оправим в тази ситуация”, самоуверено отсече Кокала. В момента обаче Стоилов води преговори да ходи в Кипър. На Херо пък не му се занимавало да си къса нервите на 64 години.

Източник: Уикенд