април 27, 2024

Тишина от БФС! Как мълчанието се превръща в наглост?

Рекордният срам остава без коментар от ръководството на БФС

https://kliuki.net/sport-kliuki/tishina-ot-bfs-kak-malchanieto-se-prevrashta-v-naglost/210853 Kliuki.net
Тишина от БФС! Как мълчанието се превръща в наглост?

Странно мълчание запазват всички от ръководството на Българския футболен съюз след незапомнения срам и класиране на националите ни в квалификационния цикъл за Евро 2024. Социалните мрежи гърмят от коментари, постове, колажи и призиви за оставка. На фона на всичко това не чухме нито едно мнение от важен фактор на футболната ни централа.

 

Коментарите в социалните мрежи са еднопосочни, а исканията ясни – оставки. Веднага след мача дори старши-треньорът Младен Кръстаич изглеждаше нагло спокоен на фона на показаното от националите на стадион „Васил Левски“ в събота вечер. След загубата от Литва с 0:2 той поиска търпение и заяви, че оставката не е решение на проблема.

 

Дали обаче ръководството на БФС не очаква именно това? Доста години вече търпението на футболния фен успокоява шефовете на централата и може би с надежда очакват да премине и тази буря. Оправданията обикновено са свързани с нуждата от време за изграждане на отбор, с наличните футболисти и че това всъщност е потенциалът в страната ни. Но не мина ли това време, се питат все повече фенове чрез постове в социалните мрежи.

 

Единствената алтернатива на този етап остава Димитър Бербатов, който не скри разочарованието си. Той не спести критики към ръководството и за пореден път показа, че единственият правилен ход е оставка и избор на ново управление. Масовото мнение е, че доверието в сегашните ръководители е напълно изчерпано, а действията им са компрометирани в зародиш – още от школите, от обслужване на корпоративни интереси и срамните резултати на националните ни отбори във всички възрасти.

 

Източник: Фейсбук