април 28, 2024

В София е страшно! Хиляди тръгнаха на война!

Няколко лъча с фенове се отправят към националния стадион

https://kliuki.net/sport-kliuki/v-sofiya-e-strashno-hilyadi-tragnaha-na-voyna/212960 Kliuki.net
В София е страшно! Хиляди тръгнаха на война!

Хиляди фенове от цялата страна пристигат за невиждан протест срещу ръководството на БФС. Пикът на бунта ще бъде преди и по време на футболната среща между България и Унгария на националния стадион „Васил Левски“, която ще се играе без публика по искане на УЕФА и СДВР.

 

Над 1600 полицаи се грижат за опазване на реда в столицата и са разположени на ключови места. До този момент се съобщава за събиране на няколко групи фенове. Едната се намира на Орлов мост, където са привържениците на ЦСКА. Става ясно, че полицията осуетява събирането в общ протест и е изместила феновете на Левски от Спортната палата към сборен пункт на ул. Гурко. Съобщава се за проблем с фенове на Черно море (Варна), които са стопирани още на входа на София и не са пускани дълго време към центъра. Те са били задължени да попълнят декларации, а от своя страна ултрасите са блокирали изхода от магистрала „Хемус“. Полицейски ескорт придружава и пловдивските привърженици, които влизат откъм АМ „Тракия“.

 

Към протеста са се присъединили и десетки унгарски фенове. Те скандират също срещу родната футболна централа. До този момент те са сред акитката на Левски.

 

Целта на протеста е още тази вечер ръководството на БФС да подаде оставка. Очаква се в следващите часове напрежението в района на националния стадион да ескалира.

 

Източник: Фейсбук