май 06, 2024

Болестта прогресира: Селин Дион няма контрол над мускулите си! (Подробности)

Състоянието на хитовата изпълнителка започва да се усложнява

https://kliuki.net/svetovni-klyuki/bolestta-progresira-selin-dion-nyama-kontrol-nad-muskulite-si-podrobnosti/215041 Kliuki.net
Болестта прогресира: Селин Дион няма контрол над мускулите си! (Подробности)

След като бе диагностицирана SPS (синдром на скованата личност), тя вече търпи негативите му. Според по-голямата ѝ сестра – Клодет, Селин Дион губи прогресивно контрола над мускулите си. За неин ужас, при положение че винаги е била активна и дисциплинирана, болестта пречи на нормалния ѝ начин на живот и на възможността да владее тялото си. Певицата не е спряла с работата и голямата ѝ мечта е да се завърне на сцената. Как ще реализира желанието си, когато организмът ѝ не я слуша, е отделен въпрос.

Автоимунното неврологично заболяване, което я засегна, е много рядко и няма лечение. То поразява мозъка и гръбначния стълб и води до скованост, схванати мускули, болезнени мускулни спазми. Освен това се характеризира с прекомерно изпотяване и невъзможност човек да се справя с ежедневните си нужди. Възникват и т.нар. сензорни проблеми – пациентът проявява чувствителност към звукове, обичайни шумове и светлина. Селин Дион е една от малкото личности, диагностицирани със синдрома, които не се стесняват да говорят за тежката си болест открито. Перспективите пред нея не са добри – с течение на времето човек се превръща в жива статуя и не може да подмръдне и на милиметър.

Източник: dama.bg