September 08, 2024

Буура Гюлсой с нова хитова теленовела

На чаровния брюнет му върви в изкуствата, но не и в личен план

https://kliuki.net/svetovni-klyuki/buura-gyulsoy-s-nova-hitova-telenovela/226347 Kliuki.net
Буура Гюлсой с нова хитова теленовела

Добра новина за феновете на Буура Гюлсой – в най-скоро време той ще се завърне в родния ефир. Оказва се, че големите телевизии са закупили най-новия сериал с негово участие – „Бахар“, който съвсем скоро ще бъде завъртян. В Турция теленовелата бе излъчена през пролетта и пожъна огромен успех. Сега предстои тя да бъде гледана от феновете на турските сапунки в Северна Македония, Румъния, Казахстан, Русия, и разбира се у нас.

 

В последно време актьорът жъне успехи не само на малкия екран, а и на театрална сцена, както и на литературния фронт. Романът му „Луна“ излезе по книжарниците през 2023-та и стана рекордьор по продажби. За написването на томчето актьорът се вдъхновил от своя идол Хю Лори („Д-р Хаус“), който също има бестселър.

На чаровния брюнет от „Дъщеря ми“, „Незабравима“, „Пепел от рози“ и „Север Юг“ му върви в изкуствата, но не и в личен план.

Миналата година той и жена му Нилюфер Гюрбюз подадоха изненадващо молба за развод, а бракът им бе разтрогнат по бързата процедура. Съдията приключи делото за минути, защото двете страни се бяха разбрали предварително кое как ще си поделят. Синът Джем остана при майка си, а бащата склони да плаща издръжка.

 

Буура е роден на 22 февруари 1982 г. След като завършва архитектурен ВУЗ, той бързо си намира работа в Кипърския държавен театър. Ролите му там са второстепенни, но с тях успява да трупа солиден опит сцената.

 

През 2008 г. пристига в Меката на турската кино и тв индустрия – Истанбул, за да участва в сериала „За всеки един от нас“. Преди да започне снимките на друга сага – „Незабравима“, той изпълнява и първата си главна роля – в игралния филм „Видях слънцето“ на режисьора Махсун Кърмъзъгюл.

 

„Север Юг“, е върхът в кариерата на актьора. За превъплъщението си в Гюней Гюлсой е печелил наградата за най-добър тв изпълнител на южната ни съседка.

Източник: Уикенд