ноември 30, 2023

Деменцията прогресира! Брус Уилис не познава жена си (Ема Хеминг с ужасяващи подробности за живота си)

Състоянието на актьора се усложни драстично

https://kliuki.net/svetovni-klyuki/demenciyata-progresira-brus-uilis-ne-poznava-zhena-si-ema-heming-s-uzhasyavashti-podrobnosti-za-zhivota-si/209510 Kliuki.net
Деменцията прогресира! Брус Уилис не познава жена си (Ема Хеминг с ужасяващи подробности за живота си)

Съпругата му сподели неочаквани подробности от съвместния им живот след диагнозата. По думите ѝ мъжът ѝ е доста объркан и съзнанието му все повече изчезва. Той не е съвсем наясно със средата около себе си и вече не я познава. И макар положението да е критично, Ема Хеминг поне е доволна, че знае на какво се дължи това.

Обикалянето по лекари в продължение на години съсипвало семейството. Идването на окончателната диагноза впоследствие било прието с облекчение. Труден обаче се оказал реалният живот с дементно болен човек. Освен това, че не познава жена си, Брус Уилис е загубил и връзката си с реалността. Хеминг споделя, че се смята за болногледачка, въпреки че избягва да употребява точно тази дума.

С опеределението “партньор, който се грижи” Ема назовава себе си, когато говори за семейството си. В крайна сметка деменцията успя да разруши живота не само на Брус Уилис, но и на цялата му фамилия. Пациентите често не осъзнават тежестта на състоянието си и усилията по грижите за тях лягат върху крехките плещи на близките им. Така болестта е бич не само за конкретния човек, но и за цялото му семейство.

Източник: lupa.bg