април 27, 2024

Доди Ал-Файед го било гнус да прави се*с с Даяна

Аферата им била изцяло съчинена от свръх амбициозния египетски милиардер

https://kliuki.net/svetovni-klyuki/dodi-al-fayed-go-bilo-gnus-da-pravi-ses-s-dayana/213618 Kliuki.net
Доди Ал-Файед го било гнус да прави се*с с Даяна

Приказната история на принцеса Даяна и арабския плейбой Доди Ал-Файед оказва се далеч не е само история на забранената любов, нито пък магия и очарование. Всъщност тази история се оказва добре обмислен план от бащата на Доди – свръх амбициозният милиардер Мохамед Ал-Файед.

 

Дъртият богаташ, собственик на Харос, който се пренесе в по-добрия свят това лято на достолепната 94-годишна възраст накара хората от близкото му обкръжение да извадят на показ истината около опита му да стане част от британската аристокрация.

 

„Мохамед държеше Доди като куче на каишка. Синът му, вече на 42 години, бе изцяло зависим от него и абсолютно неспособен сам да взима дори и най-елементарни решения. Именно баща му го накара да започне да излиза с Даяна, той дори им уреждаше срещите и избираше менюто“, разкрива пред „Сън“ роднина на милиардера.

Доди Ал-Файед го било гнус да прави се*с с Даяна

Ал-Файед-старши се бил фокусирал върху идеята да бъде приет от висшите кръгове в английското общество. Въпреки, че направил огромни инвестиции на Острова, закупувайки двореца на крал Едуард VIII и футболния отбор „Фулъм“ на него продължавали да гледат като човек втора ръка.

 

Египтянинът обаче се зарекъл, че ще пробие в кралското семейство и за целта използвал Доди. Той бил изучен в най-скъпите колежи в Париж и Швейцария. Използвайки го като инструмент в ръцете си, милиардерът наредил на сина си да скъса моментално с тогавашната си приятелка Кели Фишър и да започне да ухажва Даяна. След като Фишър ги заплаши със съд заради развален годеж, Ал-Файед-старши й затвори устата с обезщетение в размер на 500 000 долара.

 

Доди водел особено тежка борба с болните амбиции на баща си. постоянно му се налагало да излиза със засукани мацки като Джулия Робъртс и Брук Шийлдс, но пък от Даяна откровено се гнусял. Той беснеел, че „тази анемична кобила е като дърво в леглото“. Баща му обаче бил непоклатим и го заплашил, че ако не се стегне, ще разпредели богатството си между останалите му четирима синове от втория му брак. Така на Доди, който нямал и ден трудов стаж му се наложило да преодолее отвращението си към принцесата на народа.

 

Мечтата на Мохамед била Доди да успее да забремени Даяна, за да се сроди с кралското семейство. До последния си дъх на тази земя египетският милионер твърдеше, че това всъщност се е случило и това е причината, поради която британските служби МИ-6 очистили Даяна и сина му.

Източник: Уикенд